7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

78'lik nine 6.5 kilo esrarla yakalandı

Diyarbakır'da gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda toplam 20 kilogram esrar maddesi ve 2 adet kaleşnikof silah ele geçirildi. Düzenlenen operasyonlarda 78 yaşındaki kadının üzerinden 6.5 kilogram esrar maddesi çıktı. 

Edinilen bilgiye göre, Lice İlçesi'nde M.Ö'ye (78), 6 kilo 500 gram esrar veren torunları, bu paketleri Diyarbakır'a götürmesini istedi. İçinde uyuşturucu madde olduğundan habersiz, torunlarının verdiği emaneti Diyarbakır'a götürmek üzere yola çıkan nine, yolda yapılan kontrollerde esrar maddesi taşıdığı için gözaltına alındı. Yapılan sorgulamada, M.Ö'nün taşıdığı çantanın içerisinde uyuşturucu olduğunu bilmediği, torunları tarafından Diyarbakır'a götürülmek üzere kendisine verildiği anlaşıldı. Gözaltına alındıktan sonra adliyeye çıkartılan nine M.Ö. serbest kalırken, yaşlı kadının torunları aranıyor. 

Ekiplerin yaptıkları ikinci operasyonlardaysa, Y.G isimli şahsın Mersin'den Diyarbakır'a uyuşturucu getirdiği bilgisini alan ekipler harekete geçti. Takibe alınan Y.G, Lice İlçesi'nde akrabası M.G'ye uyuşturucu vererek, Diyarbakır'a gönderdi. M.G, Lice'den il merkezine yolcu minibüsüyle seyir halindeyken yapılan operasyonda 14 kilogram esrar maddesiyle gözaltına alındı. M.G'nin yapılan sorgulamasında, uyuşturucu madde sevkıyatı yapan diğer şahısların özel bir araçla Diyarbakır'a gittiği öğrenildi. Bunun üzerine hareket geçen ekipler, akraba olan Y.G, N.G, M.G ve Y.G adlı şahısları gözaltına aldı. Adli mercilere çıkarılan uyuşturucu tacirlerinden Y.G, M.G ve Y.G, tutuklanarak ceza evine konuldu. 

Organize Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin, silah ve mühimmat kaçakçılığı yapan şahıs ve suç organizasyonlarına yönelik çalışmalarında da, Ş.A. isimli bir şahsa yönelik düzenlenen operasyonda 2 adet kaleşnikof marka uzun namlulu silah ve bu silahlara ait 5 adet şarjör ve 96 adet mermi ele geçirildi. Gözaltına alınan Ş.A. çıkarıldığı mahkemece cezaevine konuldu. 

Böylece, Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı üç ayrı operasyonda 20 kilo 500 gram esrar maddesi ele geçirilirken, gözaltına alınan toplam 6 şahıstan 4'ü çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine konuldu. 
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2006 Pazartesi 16:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?