7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

9. Kültür ve Sanat Festivali

9. Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali resim ve fotoğraf sergileri ile açıldı. Festival kapsamında açılan cam-seramik atölyesinde öğrencilerle birlikte çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir herkesi festivale katılmaya davet etti.

Her yıl büyük bir coşkuya neden olan Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivalleri'nin 9'uncusu bu yıl da sergi açılışları ile başladı. Belediye Konuk Evi'nde düzenlenen Fevzi Bilge'nin resim sergisi, Sümerpark Sanat Galerisi'nde düzenlenen Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'nden Kemal Zengin ile M. Ali Yaşa'nın "Duvarların Ardındaki Özgürlük" isimli resim sergisi, Dicle Fırat Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hacı Çelik'in "Güneş" isimli resim sergileri ve Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda düzenlenen Umut Kaçar'ın Karacadağ fotoğraf sergisinin kurdeleleri Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Başkan Vekili Ali Şimşek'in ayrı ayrı açılışları ile kesildi.

19-25 Mayıs tarihleri arasında M. Sait Taşkıran ve Umut Kaçar'ın yönetiminde gerçekleştirilen Fotoğraf Atölyesi'nin çalışmaları da Büyükşehir Belediyesi Sergi Salonu'nda sergilendi. Umut Kaçar'ın sergisinin yanında festival kapsamındaki atölye öğrencilerinin eserleri de aynı sergide yer aldı. ''Artık festival zamanı'' diyen Başkan Baydemir herkesi 9'uncu Diyarbakır Kültür ve Sanat Festivali'ne davet etti. Baydemir, "Diyarbakır bir kez daha kültüre ve sanata kapılarını açıyor. Barış için, ortak paydalarda buluşmak için Diyarbakır halkını, coşkusuna coşku katmaya çağırıyorum" dedi.

Baydemir, sanatçılarla uzun uzun sohbet etti ve sanatçıların anı defterlerine sergi ile ilgili düşüncelerini yazdı. Baydemir, seramik atölyesinde bir süre çalıştıktan sonra Sümerpark Sanat Galerisi'ndeki sergiyi gezdi. Atölye çalışmalarını izleyen Baydemir, "Barış" temalı seramik duvar panosu hakkında bilgi aldı. Baydemir ardından, bir buçuk ay sonra Sümerpark'ta belirlenen bir duvara monte edilecek olan panonun yapımı aşamasına katıldı. Ceketini çıkarıp kolları sıvayan Baydemir, önce bir merdane ile genç bir öğrencinin kili açmasına yardımcı oldu ardından motif çalışmasına katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 18:10:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?