4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

9 öğrenci gıdadan zehirlendi

Diyarbakır Nuriye Çelebi Eser İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 9 öğrenci, okul önünde bulunan bakkaldan aldıkları çerezden zehirlendi.

Olay, saat 10.30 sıralarında Bağlar semtinde bulunan Nuriye Çelebi Eser İlköğretim Okulu’nda meydana geldi. Öğrenciler, sabah saatlerinde okulun karşısında bulunan ve Abdullah Ala’ya ait olan bakkaldan çekirdek alarak yediler.

Yedikleri çekirdekten bir süre sonra fenalaşan öğrencilerden Pınar Eraslan, Senaya Açar, Sinem Çiçek, Zeynep Tek, Zelal Şaşkın, Rojda Açıkgöz, Fatma Kabayel, Masur Deniz ve Büşra Altındağ öğretmenleri tarafından Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından gözlem altına alınan öğrencilerin durumu hakkında açıklama yapan Çocuk Hastanesi Başhekimi Şenol Gedik, şuan için öğrencilerin hayati tehlikelerinin olmadığını belirterek, "Ancak zehirlenme vakası olduğu ve durumunda değişiklik olabilir düşüncesiyle çocuklarımızı burada gözlem altında tutuyoruz. Arkadaşlarımız ilk müdahaleyi yaptı yaklaşık iki saat gözlem altında kalacaklar" dedi.

Hastanede tedavi altına alınan öğrenciler, aldıkları çerezden yediklerini belirterek, "Bir kaç ders sonra karnımız ağrımaya ve midemiz bulanmaya başladı. Kusamadığımız için öğretmenlerimiz bizi ambulansla hastaneye kaldırdı. Bakkal çekirdeğin tarihinin geçtiğini biliyordu, çünkü bize fazlasıyla veriyordu" dediler.

Bu arada, Nuriye Çelebi Eser İlköğretim Okulu’nun karşısında bakkal dükkanı işleten Abdullah Ala, öğrencilere tarihi geçmiş ürün satmasından dolayı Asayiş Şube ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Olayın duyulmasının ardından okul önündeki bakkal dükkanlarını denetleyen Tarım İl Müdürlüğü ekipleri, satılan çekirdek başta olmak üzere birçok üründen numune aldı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Mart 2005 Cuma 19:22:06
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 12:04:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?