7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

95 kilogram eroin yakalandı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda kamyonet tekerlekleri arasına zulalanmış 95 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. 

Operasyon sonrası olayla ilgisi olduğu iddia edilen 2 kişi tutuklanırken Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, ''Tüm çalışmalarımız vatandaşlarımızın huzur ve güveni içindir'' dedi. 

2009 yılının ilk büyük uyuşturucu operasyonu Diyarbakır'da yapıldı. Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Silvan yolu Bölge Trafik İstasyonu önünde Hakkari Başkale'den geldiği belirtilen bir kamyonda arama yaptı. Arama sonucunda iki tekerlek içerisine zulalanmış vaziyette toplam 185 paket halinde 95 kilogram eroin maddesi ele geçirildi. Gerçekleştirilen operasyon neticesinde yakalanan 2 şahıs çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Operasyon ile ilgili açıklama yapan Diyarbakır Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, 2009 yılının ilk eroini maddesini bulduklarını belirterek, "Bu operasyon, ekiplerimizin bir kaç aydır takip ettikleri başarılı çalışmanın sonucudur. 95 kilogram saf eroin maddesi ele geçirildi. Özellikle Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerimiz ve diğer birimlerimiz Diyarbakır'ın huzuru ve güveni için gerekli olan itinayı gösteriyor ve göstermeye de devam edecektir. Yoğun çalışmamalarımız ve tüm emeklerimiz Diyarbakır'ın huzur ve güveni içindir. Diyarbakır huzur ve güven şehridir. Huzur ve güvenin devamını sağlamaya çalışacağız. Özellikle uyuşturucu maddeler konusunda arkadaşlarımızın çok gayretli çalışmaları var. Hem toplu hem de sokak satıcılarına yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Tüm çalışmalarımız vatandaşlarımızın huzur ve güveni içindir. Vatandaşlarımızın da bize desteği çok büyüktür. Suçluların yakalanma şekli çok enteresandır. (Eroin) kamyonun arka tekerleklerine onların içerisine yerleştirilmiş. Kendilerince gizleme yapılmış" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:00:15
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 12:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?