7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AB Bilgilendirme Semineri

Diyarbakır Yenişehir İlköğretim Okulu'nda Avrupa Birliği (AB) Bilgi Yarışması çerçevesinde 'AB Bilgilendirme Semineri' gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Bürosu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen AB Bilgi Yarışması çerçevesinde Yenişehir İlköğretim Okulu'nda AB Bilgilendirme Semineri gerçekleştirildi.
Seminere Avrupa Takımı üyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Gönen konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasında AB tarihi, AB Kültürü, Türkiye-AB ilişkileri ile AB Bilgi Yarışması konusunda detaylı bilgiler veren Doç. Dr. Gönen, öğrenci ve öğretmenlerden gelen soruları da yanıtladı.

AB Bilgi Yarışması'nın finali dört merkez ilçenin birincileri arasında 18 Mayıs 2009 tarihinde Diyarbakır Dedeman Otel'de gerçekleştirilecek. Yarışmada birinci gelen okul Haziran ayında Ankara'da yapılacak Türkiye finaline katılma hakkı elde edecek. Final yarışmasını kazanan 4 öğrenciden oluşan takım ve danışman öğretmeni, Brüksel ve Prag'a 3 gün, 2 gece sürecek ve programı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bir gezi ile ödüllendirilecek. Ulusal yarışmada ikinci ve üçüncü olan takımlar ve Ankara'daki ulusal finale gelen diğer il birincileri dijital fotoğraf makinesi, i-pod, kitap seti gibi hediyelerle ödüllendirilecekler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2009 Çarşamba 17:05:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?