3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

AB projesi tanıtıldı

Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi işbirliği ile yürütülen 'Genç Tüketicilerde Tüketim Duyarlılığının Yükseltilmesi' projesi yapılan toplantı ile tanıtıldı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya sivil toplum örgütü temsilcileri, kamu kurum temsilcileri ile öğrenciler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Burhan Sümer, 12 ay sürecek olan projenin hedefinin genç tüketicilerin iç piyasada daha iyi ve akılcı tercihler yapmasını sağlamak olduğunu belirterek, "Göç ve sosyal mekan farklılığı ve değişikliği yaşayan 15-30 yaş arası gençler ve sosyal paydaşları
projenin hedef grubunu oluşturmaktadır. 550 kişiden oluşacak bu hedef gruba gıda, tekstil ve eğitim alanlarındaki tüketimlere yönelik eğitimler verilecektir. Proje ayrıca genç tüketicilerin ve sosyal paydaşların kendilerini ilgilendiren tüketici bilgilerine ulaşmasını, ürün güvenliği ve kaliteli ürün ile ilgili bilgi ve bilincin yükseltilmesini, yerel piyasada kaliteli ve güvenli ürün talebinin arttırılmasını amaçlanmaktadır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Şubat 2008 Cuma 16:24:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?