7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

ABD elçiliğinden Aksoy'a ziyaret

ABD ELÇİLİĞİNDEN AKSOY'A ZİYARET

Adana 2. Amerikan Konsolosu Leyla Ones ve Ankara Amerikan Konsolosluğu'ndan Laura Deortalvaro, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. M. Baki Aksoy'u ziyaret edip demokratik açılım hakkında bilgi aldı.

Ankara Amerikan Konsolosluğu'ndan Laura Deortalvaro'nun "Güneydoğu halkı açılıma nasıl bakıyor, kaygılar var mı?" şeklindeki sorusu üzerine İl Başkanı M. Baki Aksoy, "AK Parti Diyarbakır Teşkilatı olarak, hükümetimizin başlatmış olduğu demokratik açılım sürecini ilçe ve mahalleleri dolaşarak kadın ve gençlere anlatıyoruz. Ayrıca, gerek yazılı medya aracılığıyla gerek yerel kanallar aracılığıyla her fırsatta süreci anlatma çabası içerisindeyiz. Demokratik açılımın getirecekleri hususunda kimileri

endişelenirken halkın büyük bir kesimi de Başbakan'a güveniyor. Herkes kendi kültürünü, kendi dilini, kendi dinini yaşama hakkına sahip olmuştur. Bunun en somut örneklerinden biri de TRT 6'nın yayın hayatına başlamasıdır. Daha önce farklı dillerde yapılan yayınlarda Kürtçe'ye yer verilmezken TRT 6 ile Kürt kökenli vatandaşlarımız kendi dillerinde kendi kültürlerinde yayın yapan bir kanala sahip olmuşlardır" dedi.

TBMM Genel Kurulunda 'demokratik açılım'a karşı görüşlerini açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in verdiği örneklerin tarihin acı olaylarına CHP'nin bakış açısını da gözler önüne serdiğini ifade eden Aksoy, "Bu halka hep Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur, dört bir yanımız düşmanlarla kaplıdır mantığı aşılanmıştır. Fakat AK Parti hükümetiyle görülmüştür ki yurdumuzun dört etrafı düşmanla değil dostlarla kaplıdır. Komşularımızla sıfır problem içerisindeyiz. Bu ülkede 80 yıllık inkara rağmen

Kürtler , Aleviler, Araplar hep birlikte yaşadık, kökenimiz, dilimiz, kültürümüz farklı olsa da T.C. vatandaşıyız. Birbirimizin farklılıklarına saygı duyarsak demokratik bir ülke oluruz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2009 Çarşamba 12:51:02
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 11:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?