8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

ABD Konsolosu Diyarbakır'da

ABD 2. Başkonsolosu Leyla Ones ve Amerika Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti.

ABD 2. Başkonsolosu Leyla Ones ve Amerika Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen heyet, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ensarioğlu ve Başkan yardımcısı Diyadin Gezer'i ziyaret etti. Heyet bölgenin ekonomik durumu, özellikle Irak ile olan siyasi ve ekonomik ilişkileri hakkında Ensarioğlu'ndan detaylı bilgiler aldı. Konuşmasında Irak ile ilişkilerde daha barışçıl ve karşılıklı diyalog çerçevesinde bir yol izlenmenin öneminden bahseden Ensarioğlu, Irak ile ekonomik ilişkiler bazında çeşitli sayısal bilgiler de verdi.

Ensarioğlu, Diyarbakır'da bulunan fuar alanı ile yeni kurulan Hayvan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili de konuklara detaylı bilgi verdi. Ensarioğlu, Diyarbakır'a kurulacak bir sivil hava alanının ve sınır yolu otobanının hem bölge ekonomisine hem de Irak ile olan ekonomik ilişkilerin gelişmesine önemli katkılarda bulunacağını da kaydetti.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 23:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?