7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AB'den Diyarbakır'a 20 milyon Euro

DİYARBAKIR Büyükşehir Belediyesi’ne katı atık kompost tesisi kurulması için AB tarafından 20 milyon Euro destek sağlandı. Çevre Orman Bakanlığı’nın yürüteceği proje için Çınar İlçesi’nde yer tespiti yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın, Türkiye’de katı atık tesisi olmayan tek Büyükşehir Belediyesi olduklarını belirterek, tesis kurulması için AB’ye sunduğu proje onaylandı. AB’nin 20 milyon Euro destek verdiği projeyi yürütecek olan Çevre ve Orman Bakanlığı, Diyarbakır’ı yürüttüğü projeler sıralamasında üçüncü sıraya aldı. ÇED raporunun tamamlanması halinde proje önümüzdeki yıl hayata geçirilecek. Katı atık kompost tesislerinin kurulacağı Çınar İlçesi Sevendik Köyü’nde yer tespiti de yapıldı.

Yetkililer, Diyarbakır’da yıllardır ‘vahşi depolama’ adı verilen yöntemle katı atıkların ayrıştırılmadan toprağa gömüldüğünü belirterek, “Kullanılan yöntem insana, hayvanlara ve doğaya zarar veriyor. Tesisin kurulmasıyla birlikte bu sorunların tümü ortadan kalkerken çöplerin ekonomiye geri dönüşümü de sağlanacak” dedi.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2006 Perşembe 13:52:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?