8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

ABD'li Büyükelçi'den ziyaret

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaretinde, kenti geçmiş yıllara oranla bir istikrar içinde bulunduğunu söyleyerek, Irak ve Türkiye arasında gelişen ticaret, ihracat ve yatırım imkanlarının bölgeyi iyileştirebileceğini belirtti.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'da bulunan ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, aralarında ABD Adana Konsolosu Eric Green'in de bulunduğu heyetle Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya basına kapalı olarak yaptığı ziyaretin ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i makamında ziyaret etti. Baydemir, Jeffrey ve beraberindekileri 'Hoş geldiniz' anlamında Kürtçe karşıladı.
Diyarbakır'ın tarihi ile ilgili kısa bir bilgi veren Baydemir, "Umarım Diyarbakır'ı gezme fırsatınız olur. Hemen hemen her sokağında bir medeniyetin izini halen canlı bir şekilde görebilirsiniz" dedi.

Diyarbakır'ın son 80-100 yıldır yaşamış olduğu sosyoekonomik ve politik ekonomik istikrara dair problemlerin aşımına dair Diyarbakır'ın tüm dinamiklerinin büyük bir çaba içinde bulunduğunu belirten Baydemir, "Diyarbakır'ın yakın geleceğinin aydınlık olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Diyarbakır'ı turizm, ticaret sanat ve kültür kenti haline getirmeyi arzuladıklarını ifade eden Baydemir, "Diyalog, ortak akıl ve samimiyetle aşılmayacak hiçbir sorunun olmayacağına inanıyoruz. Gözümüzün gördüğü ve dilimizin döndüğü her ortamda bütün herkese diyalog, istişare ve işbirliği çağrısında bulunuyoruz. Bu manada çağdaş dünyanın da artık diyaloga, ortak akıla ihtiyacı var. İnanıyorum ki Ortadoğu'nun tümünde diller, kültürler ve medeniyetler arasındaki barışın tesisinde Diyarbakır'ın rolü oldukça önemli ve oldukça etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.

Baydemir, Büyükelçi Jeffrey'e genç kızların Yeni Yaşam Atölyesi'nde hazırladıkları üzerinde iki başlı kartal figürünün resmedildiği Büyükşehir Belediyesi'nin ambleminin bulunduğu seramik bir tabak hediye etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 15:46:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?