7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

ABD'li gençlerden Baydemir'e ziyaret

BAYDEMİR ABD'Lİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ

ABD ve Türkiye'de geleceğin liderlerini bir araya getirmek amacıyla oluşturulan proje kapsamında Diyarbakır'a gelen bir grup ABD'li ve Türk genç Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret etti.

Geleceğin genç siyasetçilerini bir araya getirmek amacıyla The Atlantic Council of the United States ile İstanbul Politikalar Merkezi'nin ortak projesi ile 21 kişilik bir grup Diyarbakır'a geldi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i ziyaret eden grubun sözcüsü David Halperin ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından fon verilen projenin amacının; hem ABD hem de Türkiye'deki değişik meslek grubundaki genç liderleri bir araya getirmek olduğunu belirtti. Halperin Türkiye'den gelen gençlerin iki

hafta ABD'de kaldığını söyleyerek, ABD'den gelenlerin de 10 gün Türkiye'de kalacağını bildirdi. Ankara, İstanbul ve Mardin'de görüşmeler yapacaklarını ifade eden Halperin, bölgenin kalkınması ve demokratikleşmeyle ilgili gözlem yapacaklarını ifade etti. Kendilerini Diyarbakır'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Baydemir, "Genç bir politikacı olarak ben de kendimi sizlerin kategorisine koyuyorum" dedi.

Yaşamın 7 bin yıldır kesintisiz olarak devam ettiği Diyarbakır'ın 33 medeniyete ev sahipliğini yaptığını belirten Baydemir kentin Cumhuriyet tarihi boyunca üç önemli kent arasında bulunduğunu söyledi. 10 yıllık yerel yönetim deneyimlerinde kente biçmiş oldukları misyonun Ortadoğu'nun kültür, sanat ve ticaret merkezi olması yönünde olduğunu bildiren Baydemir, "Bu konuda önemli mesafe kat ettik" diye konuştu.

Diyarbakır'ın Ortadoğu'nun en güvenli, en istikrarlı kentlerinden biri olduğunu dile getiren Baydemir, "Suriye, Irak ve İran'a en yakın kenttir Diyarbakır. Bu nedenle pek çok açıdan Ortadoğu'nun merkezi olma şansına sahip" görüşünü dile getirdi.

Daha sonra gençlerin sorularını yanıtlayan Osman Baydemir, gençlere içerisinde Büyükşehir Belediyesi'nin yayınlarının bulunduğu birer çanta hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

BAYDEMİR ABD'Lİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
BAYDEMİR ABD'Lİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
BAYDEMİR ABD'Lİ GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2010 Pazartesi 17:18:04
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 15:32:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?