8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Abdurrahman Yakut'tan iddialara yanıt

ABDURRAHMAN YAKUT'TAN İDDİALARA YANIT

Diyarbakırspor Eski Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut, veremeyeceği hesabı olmadığını, kulüp hesabında usulsüzlük yaptığının ispatlanması halinde ise intihar edeceğini söyledi.

Diyarbakırspor'un eski başkanlarından Abdurrahman Yakut düzenlediği basın toplantısında, dün Diyarbakırspor Basın Sözcüsü Suat Önen'in kulübün içerisinde bulunduğu maddi sorunlarla ilgili yaptığı açıklamalara ve cevap verdi. Açıklamalarda kendi yönetiminin de dahil, eski yönetimlerin usulsüzlük yapmakla suçlandığı vurgulayan Yakut, ''Çamur at izi kalsın söylemlerinde bulunuyorlar. Bu çok yanlıştır. Alnım açık, başım diktir. Kimsenin kimseyi haksız yere asılsız ithamlarla suçlamaya hakkı yoktur. Diyarbakırspor çevresinde 100'e yakın rant sağlayan kişinin bulunduğunu ifade etmişler. Bu isimleri açıklasınlar. Tüm Diyarbakır bunları bilsin. Diyarbakırspor'u kötü yönetiyorlar. Bilgi ve belgeye dayanamadan konuşmasınlar. Benim dönemimle ilgili ne bildikleri varsa açıklasınlar. Geçmişte görev yapan tüm yöneticileri aynı kefeye sokmasınlar. Diyarbakırspor'da çok değerli yöneticilerimiz görev yapmıştır. Bu değerli kişileri karalamaya kimsenin hakkı yoktur'' dedi.

Yakut, geçen yıl görev yaparken futbolculara ödeme yapmak için kendi çeklerini verdiğini, bunlar için temlik konduğunu belirterek, verdiği çekler dolayısıyla kendisine 6 milyon TL haciz geldiğini bildirdi. Kulübün tüm hesaplarının açık olduğunu, kulübün muhasebesiyle ilgilenen kişinin 8 yıldır görev yaptığını dile getiren Yakut, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Muhasebeden sorumlu arkadaştan sorulabilir. Veremeyeceğim hesabım yok. Kulüp hesabında usulsüzlük yaptığımı ispatlasınlar kendimi asarım. Kimseyi haksız yere suçlamasınlar. Benim dönemimle ilgili bildikleri varsa açıklasınlar. Temlik konulan paraların ne için konulduğunu Başkan Çetin Sümer de biliyor. O da benim yönetimimdeydi. Geçmişte bu kararları birlikte kararları aldık. Hatta onun 64 bin TL'lik alacağına da temlik konuldu. Kaynakları yoktuysa neden Diyarbakırspor yönetimine geldiler. Bunu açıklasınlar. Diyarbakırspor'un borcunun ne olduğunu onlarda biliyordu. Kulübün temlik borcunun 1 milyon 200 bin TL borcu vardır. Bu para temlikte geldiği vakit kendileriyle anlaştım. Gelsinler yarısını vereyim. Sıkıntılarını gidersinler.''

ABDURRAHMAN YAKUT'TAN İDDİALARA YANIT
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2009 Çarşamba 16:52:02
Güncelleme :14 Ekim 2009 Çarşamba 17:24:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?