8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Acılı aileye lojman

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, geçtiğimiz günlerde Dicle ilçesinin Altay köyünde meydana gelen göçükte 4 çocuğunu kaybeden Tetik ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Vali Mutlu'yu karşılayan baba İsa Tetik Mutlu'nun elini öperken, dede Veysi Tetik ise gözyaşlarına hakim olamadı.
Dicle ilçesi Altay köyünde aşırı yağış nedeni ile meydana gelen göçükte aynı odada bulunan 5 kardeşten Zilan(6), Edanur(1.5), Rozerin ve Ayşe Tetik hayatını kaybetmiş, 6 yaşındaki Kerem Tetik ise göçükten yaralı olarak kurtulmuştu. Altay köyünde yaralar yavaş yavaş sarılırken, Vali Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ve İl Müftüsü Ali Melek köye giderek başsağlığı ziyaretinde bulundu. Helikopter ile yoğun güvenlik önlemleri altında köye gelen Vali Mutlu'yu köy halkı karşıladı.

Meydana gelen göçükte 4 çocuğunu kaybeden acılı baba İsa Tetik'in, Vali Mutlu'nun elini öpmesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu. Köyde kurulan taziye çadırına geçen Vali Mutlu, beraberindekiler ile burada Fatiha okuduktan sonra aile ile bir süre sohbet etti. Göçükten kurtulan Kerem Tetik, korku dolu anların etkisini üzerinden atamazken bir saniye bile babasının kucağından ayrılmaması dikkat çekti. Burada bir açıklama yapan Vali Hüseyin Avni Mutlu, "Bütün Altay köyünün sakinlerine başsağlığı diliyorum. Yaşanmış
olan bu olay hepimizi derinden etkilemiştir. Olayı duyduğumuzda çok üzüntü duyduk. Halen bu acıyı sizlerle birlikte hissediyoruz. Ama tabi ki bir annenin, bir babanın, bir dedenin içindeki acı çok farklıdır. Ama 4 çocuğun vefatı hepimizi üzmüştür. Allah böyle acılar göstermesin ve yaşatmasın. Tabi, Allah'ın emridir. Tevekkül göstereceğiz ve kabul edeceğiz. Evlatlarımız inanıyoruz ki, hepsi cennettedir. Ölenle ölünmüyor. Bizim yapacağımız bu saatten sonra dua etmektir. Dua ediyoruz. Ama tabi ki devlet olarak her zaman ailemizin yanında olacağız. İlk andan bu yana yanınızda olmaya gayret ettik. Şu anda sizi köyde bulunan bir lojmana yerleştirdik. Bunu geçici olarak yaptık. Size kalıcı bir evi inşallah en kısa süre içerisinde yapmayı arzuluyoruz" dedi.

Köyde bulunan bazı kadınlar köylerinde su olmadığı için eşek ve bidonlar ile su getirdiklerini ifade ederek Vali Mutlu'dan yardım istediler. Mutlu ise kadınlara köyde şebeke, su ve su deposu olduğunu belirterek sorunu kendi aralarında halletmeleri gerektiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mart 2009 Salı 17:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?