7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

ADD'den 'azıklık raporu' na tepki

Başbakanlık İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Kaboğlu tarafından hazırlanan azınlık raporunu yırtan Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş’a Diyarbakır Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Rıza Gül’den destek geldi. Dernek Başkanı Gül, raporu Atatürkçülüğe ve Türk devrimine karşı bir ihanet olarak değerlendirdi.

İnsan Hakları Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Kaboğlu tarafından hazırlanan Azınlık Raporu’na Diyarbakır ADD Başkanı Dr. Rıza Gül sert tepki verdi. Önceki gün düzenlenen basın toplantısında İbrahim Kaboğlu tarafından hazırlanan raporu, okunduğu sırada yırtan Fahrettin Yokuş’a ADD’den destek verildi.

Dernek Başkanı Dr. Rıza Gül, çıkarılan raporun Türkiye devrimine bir ihanet olduğunu belirterek, "Azınlık Raporu’nun içeriği incelendiğinde, sarf edilen ifadelerin bölücü, ayrımcı ve parçalayıcı olduğu kesindir. Bu rapor federatifçi, faşist karakterli tam bir ulusal karşıtlık belgesidir. Bu rapor Kemalist düşünceye, Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne, üniter yapıya ve Türk aydınlanma devrimine karşı bir ihanet belgesidir. Gelecek nesiller için bir ibret ve ihanet belgesi olan bu raporu hazırlatanları ve hazırlayanları şiddetle ve nefretle kınıyorum. Bunlar bir gün Türk ulusunun önünde hesap vereceklerdir" dedi.

ADD Başkanı Rıza Gül, Fahrettin Yokuş’un tepkisinin normal olduğunu, ama Yokuş’un yerinde olsa kendisinin raporu farklı şekilde protesto edeceğini belirtti.

diyarbakır
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2004 Cuma 09:22:21
Güncelleme :5 Kasım 2004 Cuma 12:52:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?