7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Adliye önünde hırsız-gazeteci gerginliği

Diyarbakır Adliyesi'ne hırsızlık olayı ile ilgili olarak gelen iki grup arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgayı görüntülemek isteyen basın mensubunu fark eden kavgacı grup bu sefer gazeteciye saldırdı. Olaya KCK duruşması için gelenlerin de karışmasıyla çıkan taşlı tekmeli kavgaya polis müdahale etti.

Hırsızlık olayıyla ilgili olarak adliyeye gelen iki grup arasında çıkan bıçaklı kavgayı DİHA muhabiri görüntülemeye başladı. DİHA çalışanını fark eden kavgacı grup bu kez gazeteciye saldırınca DİHA muhabiri KCK duruşmasını izlemek için adliye yanında toplanan kalabalığın olduğu yöne kaçtı. Gazetecinin kovalandığını fark eden KCK duruşmasının takipçileri gazeteciye saldıran kavgacı grubu linç etmek istedi. Kısa süreli kargaşa sırasında olan bitenleri görüntülemek isteyen diğer basın mensupları da KCK için gelen grubun taşlı saldırısına uğradı.

Polisin kısa sürede müdahale ettiği olaylar durulurken DİHA muhabirine saldıran kavgacı grubun üyeleri gözaltına alındı. Grubun saldırısına uğrayan DİHA çalışanının sağlık durumunun ise iyi olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2010 Çarşamba 15:41:00
Güncelleme :20 Ekim 2010 Çarşamba 17:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?