7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Kaymakamlığı'nca 'Adrese dayalı nüfus kayıt sistemi' ile ilgili belediye yetkilileri ve köy muhtarlarına bilgi verildi. 

Kaymakamlıkta yapılan toplantıda proje danışmanları ve Çınar Nüfus Müdürlüğü tarafından 83 köy ve mahalle muhtarına projeyle ilgili bilgi verildi. Toplantıda proje yürütme kurulu Kaymakam Hasan Tanrıseven başkanlığında, İlçe Belediye Başkanı Vecdi Arzu, Alatosun Belde Belediye Başkanı Ahmet Karacadağ, Nüfus Müdürü İbrahim Özgül, İlçe Özel İdare Müdürü Edip Duran, Milli Eğitim İlçe Müdürü Süleyman İlge, İlçe Müftüsü Ahmet Ateş ve TÜİK Bölge Müdürlüğü Çınar İlçe Sorumlusu Zeliha Akay'dan oluştu. 

Toplantıda, köylerde her haneye bir numara verileceği, böylelikle yapılacak nüfus kayıt işlemlerinde boş kayıt ve hayali işlemlerin önüne geçileceği bildirildi. Kaymakam Dr. Hasan Tanrıseven, başlatılan bu çalışmanın iki etaplı olacağını belirterek, 1. etabın ilçe merkezinde 2006 Ekim sonuna kadar, 2. etap çalışmalarının da köylerde Aralık 2006 sonuna kadar bitirileceğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 17:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?