5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Af umuduyla cezaevinde sergi açtı

Müebbet hapis cezasına çaptırılan ve genel af çıkar umuduyla hayata sarılan mahkum, cezaevinde yaptığı yağlı boya tablolarını "Yaşamın Rengi" adlı sergiyle ziyarete açtı.

Ömür boyu hapis cezasına çaptırılan ve Mardin'in Midyat ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yatmakta olan Emin Fidancı'nın cezaevinde yaptığı yağlı boya tablolar, Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde "Yaşamın Rengi" adlı sergiyle ziyarete açıldı. Silvan Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün desteğiyle açılan sergi büyük ilgi gördü. Meya Sosyal Gelişim ve Danışmanlık Merkezi bahçesindeki serginin açılışına, Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cezaevinden ailesinin aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Emin Fidancı, "Sanatımla da olsa doğduğum, büyüdüğüm topraklardayım. Nice yıllar geçti aradan, bizzat gelme umudu vardı hep ama olamadı. Binlerce fırça darbesiyle hayat bulmuş resimlerimle geldim size ve şimdi aranızdayım. Duygularım yoğun, bir yanı mutluluk bir yanı ise burukluk içindeyim. Acıların yerine sevinçlerin, kırık bakışlar yerine umutla ışıldayan gözlerin, kelepçeli eller yerine özgürlüğün resmedildiği günlerin umuduyla yaşıyorum. Ve o günlerin pekte uzak olmayacağı inancını taşıyorum" dedi.

Resim sergisinin bir hafta boyunca ziyarete açık olacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2007 Perşembe 15:56:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?