4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Ağar: Kürtlerin devleti TC'dir

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, Kürtlerin devletinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu söyledi.

Ağar, "70 milyonun mukaddesi olan bayraktan kimseye siyaset yaptırmayız. O bayrakta en çok Güneydoğu insanının kanı vardır sözü doğrudur" dedi.

DYP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın Miryıldız Düğün Salonu’nda düzenlediği 8. Olağan Kongresi’ne katılmak üzere Diyarbakır’a gelen Mehmet Ağar, davul zurna ve "Başbakan Ağar" sloganlarıyla karşılandı. Kadınların yoğun olduğu toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Salim Ensarioğlu, sivil toplum örgütleri ve oda başkanları da katıldı.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar kongrede yaptığı konuşmada, boş yere canlar kaybedildiğini, büyük sıkıntılar çekildiğini ve bunların geride kaldığını ifade ederek, "Bu ülkede DYP siyaset yapıyorsa, Ağar’ı başkan yapmışsa, Türk’ü Kürt’ten ayıramayacaktır. O bayrak gönderdeyse ezan rahat gelir kulağa. 70 milyonun mukaddesi olan bayraktan kimseye siyaset yaptırmayız. Ülkemizi iç çatışmaya götürmesine izin vermeyiz. Ülkemiz bütündür, öylede kalacaktır. Bu oyunlara millet gelmez. Çiftçi yok edilmiş, ortadan kaldırılmaya çalışılmıştır. Yakmışlar bu milleti. Bu ülkede emekli perişan, işçi, memurun üzerinde olağan baskı var. Bizim korktuğumuz Allah, boyun eğdiğimiz millettir" dedi.

Ağar, AK Parti’li yetkilileri kast ederek, "Yürekleri varsa köylere ve kasabalara gitsinler. Ne bir sıcak çay ne de bir ayran içecek yerleri yoktur. Allah’ınızdan bulun. İman ile paranın kimde olduğu belli olmaz. Yazın yapılan kışın bozulan yolları, akrabalarını müdür amir yaptıkları bizde olmayanlara, neler yaptıkları kayıtlarda mevcuttur" şeklinde konuştu.

"ONLAR ALACAK GİBİ, SİZ DE GİRECEK GİBİ YAPIYORSUNUZ"

Konuşması sırasında bir anda elektrik kesilince DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, bu hükümet varken, elektrik de kesilir, su da gider" yorumunu yaptı. Ağar, "Dış politikada Türkiye’yi hep zorladılar. Kürtlerin devleti, Türkiye Cumhuriyeti’dir. Onurlu bir AB üyeliği istiyoruz. 30 yıldır AB’ye küfrediyorsunuz, onlar alacak gibi yapıyorlar, siz de girecek gibi yapıyorsunuz.

Konuşamıyorsunuz. Biz AB’nin yolunu açacağız. Tek yol yeniden seçime gitmektir. Hükümetin gittiği yol yol değildir. Milletin kır atı var. Bayrağın kırmızısı üzerinde herkesin ceddinin kanı vardır. Bilir bilmez birtakım insanların yaptıkları siyasi araç olarak kullanılamaz" diye konuştu.

DYP Genel Başkanı, CHP’den ve AK Parti’den istifa eden milletvekilleri ile ilgili basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Ağar, "Şimdi tabi başka partilerin içişlerine karışmıyorum. Adım adım Türkiye’yi geziyorum. Bizim gibi gezebilen bir parti yok. İktidar partisindeki bu sıkıntılar görülüyor. Çünkü milletvekilleri halk içinde gezemiyor. Halk perişan, işçi memur çökmüş. Çiftçi yok edilmiş, esnaf perişan, emekli yaşamakta zorluk çekiyor. Türkiye’nin her tarafı büyük bir işsizlik dalgası, bu şartlarda iktidar milletvekilleri bu yükü nasıl taşıyacaklar" dedi.

Bu arada DYP Diyarbakır İl Başkanlığı’na tek liste olarak adaylığı açıklanan Galip Ensarioğlu yeniden başkan seçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 15:59:54
Güncelleme :30 Mart 2005 Çarşamba 13:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?