5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Ahırda çıkan yangında, 9 büyükbaş hayvan telef oldu !

Diyarbakır’ın Büyük Akören Köyü’ne bağlı Alsakin Mezrası’nda bir ahırda çıkan yangında 9 büyükbaş hayvan telef oldu.

20 kişilik Arslan ailesinin tek geçim kaynağı olan hayvanların telef olması, aile fertlerini bayramda gözyaşlarına boğdu.

Diyarbakır’a 40 kilometre uzaklıkta bulunan Büyük Akören Köyü’ne bağlı Alsakin Mezrası’nda yaşayan 20 nüfuslu Arslan ailesine ait ahırda, saat 23.00 sıralarında bilinmeyen bir sebepten dolayı yangın çıktı. Yangında Arslan ailesinin tek geçim kaynağı olan 9 adet büyükbaş hayvan yanarak telef oldu.

Başka hiç bir gelirlerinin olmadığını söyleyen Mehmet Arslan, "Gece kalktığımda ahırın yandığını gördüm ve ahıra girmek istedim fakat alevlerden dolayı giremedim. Köydekilerin yardımı ile yangını söndürdük fakat ahırı söndürene kadar hayvanlarım telef oldu. Ben bu hayvanlar sayesinde geçimimi sağlıyordum, başka bir gelirim yok, bütün varlığım bu hayvanlardı. Şimdi 20 nüfuslu ailemin geçimini nasıl sağlayacağımı bilmiyorum" dedi.

Mehmet Arslan’ın hanımı Berfi ve kızı Ayhan Arslan gözyaşlarına hakim olamazken, Mehmet Arslan ve köylüler, ahırda telef olan hayvanları herhangi bir hastalığa sebep olmaması için traktörlerle köyün dışına çıkardı.

REMZİ BURULDAY-DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2003 Perşembe 14:25:02
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:28:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?