8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Ahmet Ay açlık grevine başladı

TEK BAŞINA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI

Diyarbakır İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay, son dönemlerde artan çatışmalı ortamın önüne geçmek amacıyle tek başına açlık grevine başladı.

Geçtiğimiz hafta bazı sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri tarafından "Kana Dur Girişimi" adı altında mezarlıkta yapılan açıklamayla gündeme gelen İnsan ve Erdem Hareketi Başkanı Ahmet Ay açlık grevine başladı. Ay yaptığı açıklamada, "Bu eylem tamamen bireysel olup hiçbir STK'nın içinde yer almadığı bir eylemdir. Ortak basın açıklamalarımızda bireysel görüşümü ifade ettiğimden dolayı arkadaşlardan helallik diliyorum. Baştan beri ifade ettiğim gibi hiç kimsenin ve hiçbir kesimin yanında, yakınında ve tarafında olmadığımı; Kürt ve Türk çocuklarının ölmemesi için gayret gösterenlerin yakınında olduğumu ifade ederek sözlerime başlıyorum. Bugün burada insanlık vicdanına sesleniyorum. Yüreklere, yüreğinin sesine kulak verenlere yani yüreklilere sesleniyorum. Kardeş kanının akmasını istemeyenlere sesleniyorum.

Dini, siyasi düşüncesi, ırkı, cinsiyeti, statüsü ne olursa olsun; insanım diyenlere, insanlık ailesinin erdemli yaşamasına inananlara, essah, eşit, özgür ve ebedi kardeşlikten yana olanlara, annelerin yüreğindeki yangını hisseden ve buna su olmak isteyenlere, ülkemizin, ülkemiz insanının refah ve mutluluğunu isteyenlere, yürek taşıyan ve bu yüreği ortaya koyabilen herkese ve her kesime sesleniyorum. Ne olur ülkemizi saran ve bir türlü bırakmayan bu şiddet ve çatışma ortamının durması için sağduyulu, insani ve barıştan yana tavır ortaya koyalım. Bütün silahların susmasını isteyip konuşalım, tartışalım. Hiç kimseden 'aferin' beklemiyorum. Ancak sizlerden dua istiyorum. Bu her yanımızı saran ateşin sönmesi için. Kürt ve Türk çocuklarının ölmemesi için dua edelim" dedi.

TEK BAŞINA AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2010 Cuma 17:25:02
Güncelleme :30 Temmuz 2010 Cuma 22:47:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?