7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ahmet Türk'ten seçim değerlendirmesi

29 Mart yerel seçimlerinde Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 8 ili kazanan DTP'de sevinç gösterileri devam ediyor.

DTP önünde toplanan kalabalık sloganlar atarak seçim zaferini kutluyor. DTP'li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, DTP İl Başkanlığı binasına gelişi sırasında partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı. Ezilme tehlikesi geçiren Baydemir korumaları sayesinde parti binasına girdi. Daha sonra DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, bir basın toplantısı düzenledi.

Türk, 29 Mart seçimlerinde halkın kendi iradesini ortaya koyduğunu ifade ederek, "Bu seçimlerden sonra Kürt sorununun çözümünde yeni bir zemin oluştu. Bölgede halkımız AK Parti'ye cevap vermiştir. Ben geçen seçimlerde bu oyların emanet olduğunu söylemiştim. Ama gördük ki halkımız 29 Mart seçimlerinde emanet ettiği oylarımızı geri aldık. Bölgede çok zor şartlar altında çalıştık. Halkımız gereken cevabı vermiştir. Halkımız seçimlerde DTP'ye destek vermiştir. Halkımıza bu destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Halkımız iradesini bizden yana kullandı. Kürt sorununun Kürt siyasetçileri ile çözüleceğini halkımız bir kez daha gösterdi. Barış için buradayız ve bunda da kararlıyız" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin oylarının bölgede azalmasına yönelik bir soru üzerine Türk, "AK Parti iki nedenden dolayı kaybetti. Birincisi ekonomik krizdir. İkincisi ise özellikle Kürt sorununa ilişkin hiç bir çalışma yapmadı. Aslında demokrasi Kürtsüz olmaz. Biz kimlik siyaseti yapmıyoruz" şeklinde cevap verdi.

AK Parti'nin adayı Kutbettin Arzu'ya gönderme yapan ve Kutbettin Arzu'nun seçimden önce kesin kazanacağını söylediğini ifade eden Türk, Kutbettin Arzu'nun şimdi ne diyeceğini merak ettiğini söyledi.

Bu arada DTP Genel Başkanı Ahmet Türk basın toplantısı için salona girdiğinde, terörist Abdullah Öcalan lehine slogan atılması dikkat çekerken, toplantıya DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve çok sayıda partili katıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mart 2009 Pazartesi 18:42:19
Güncelleme :30 Mart 2009 Pazartesi 19:11:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?