7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Ahmet'in trajik iş başvurusu

İş başvurusunda gerekli sağlık raporu için gittiği hastanede kanser olduğunu öğrenen 20 yaşındaki Ahmet Çiçek, 7 ay tedavi gördü. "İşe alındınız" yanıtı geldiğinde ise yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'da yedi yaşından beri kemik erimesi hastalığıyla mücadele eden Ahmet Çiçek'in hayatı filmlere konu olacak cinsten... İki oğlu ve bir kızı olan inşaat işçisi 50 yaşındaki Ramazan Çiçek, bel ve sırt ağrıları nedeniyle çalışamaz duruma geldi.

Liseyi bitiren 20 yaşındaki oğlu Ahmet, çalışmak için 7 ay önce bir umutla İş ve İşçi Bulma Kurumu'na başvurdu. Kendisinden sağlık raporu istenmesi üzerine Devlet Hastanesi'ne giden genç, burada acı gerçekle karşılaştı.

Kan değerleri düşük olan gencin dalağında kitle olduğu belirlendi. Ahmet Çiçek'in ailesine haber verildi. Yeşil kartlı olan aile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdükleri çocuklarının bağırsak kanseri olduğunu öğrendi. Ameliyatla dalağı alınan genç 7 ay hastanede kemoterapi ve ilaç tedavisi gördü. Hasta yatağında dahi İş-Kur'dan gelecek olan telefon mesajını bekleyen Ahmet Çiçek, o mesajı 7 ay sonra aldı. Ama artık çok geçti. Ahmet hastanede yaşam savaşı verirken, 19 Ocak'ta telefonuna "iş bulundu" mesajı geldi.

İYİLEŞİNCE SÖYLEYECEKLERDİ
Anne ve babası o mesajı Ahmet biraz iyileştikten sonra kendisine göstermeye karar verdiler. Ancak henüz hayatının baharında olan Ahmet, 22 Ocak akşamı umutla beklediği iş mesajını okumadan yaşamını yitirdi. Baba Ramazan Çiçek, "Son günlerde Ahmet'in durumu iyice ağırlaşmıştı. O nedenle 'iş bulundu' mesajını biraz iyileştikten sonra gösterecektik. Ancak 22 Ocak akşamı, mesajı göremeden öldü" diye konuştu.

YARDIM EDECEKTİ
Ramazan Çiçek bel ve sırt ağrıları yüzünden çalışamaz duruma gelince Ahmet ailenin geçimini sağlamak istemişti.

Hüseyin Kaçar - Sabah
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 15:12:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?