7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Aile hekimliği 15 Kasım'da başlayacak

DİYARBAKIR'DA AİLE HEKİMLİĞİ 15 KASIM'DA BAŞLAYACAK

Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' çerçevesinde aile hekimliği uygulamasının 15 Kasım 2010 itibariyle Diyarbakır'da başlayacağını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından ''Sağlıkta Dönüşüm Programı'' çerçevesinde pilot iller arasında yer alan Diyarbakır'da aile hekimliği uygulaması 15 Kasım 2010 tarihinde start alacak. Sağlık Müdürü Dr. Namık Kemal Kubat, mevcut sağlık ocağı binalarının aile sağlığı merkezlerine dönüştürüleceğini, bu dönüştürülme aşamasından sonra aile hekimlerinin sorunsuz bir şekilde görevlerine başlayacaklarını belirtti. Aile hekimini insanların veya ailelerinin sağlık durumunu bilen, ihtiyaç duyulduğunda ulaşılabilen ve

sağlıkla ilgili her türlü soruna çözüm üreterek sağlık problemleri için ilk değerlendirmeyi ve gerekli tedaviyi yapan hekim olduğunu anlatan Kubat şöyle konuştu:

''Aile hekimliği uygulamasının amacı vatandaşları kendi seçebilecekleri hekimler vasıtasıyla tedavi ettirmek, eşit, nitelikli ve daha rahat bir hizmeti vatandaşlara götürmek. Aile hekimliği uygulamasına geçilen yerlerde, kişilerin sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesi için aile hekimine kayıt yaptırması gerekmektedir.''

Ayrıca Sağlık Bakanlığı Aile Hekimliği Daire Başkanlığı tarafından organize edilen uyum eğitimlerinin 4. turu da tamamlandı. Özel bir otelde düzenlenen ve 44 hekimin katıldığı uyum eğitimin sonunda eğitime katılanlara sertifika verildi.

DİYARBAKIR'DA AİLE HEKİMLİĞİ 15 KASIM'DA BAŞLAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:03:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 19:01:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?