7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AK Parti'liler eğlendi

AK Parti Diyarbakır il teşkilatı tarafından organize edilen ''Diyarbakır'da iz bırakanlar'' gecesinde AK Partili milletvekilleri ve Bakanlar şarkı söyleyip eğlendiler.

Programda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker 2006 yılında Koşuyolu'nda patlayan bombanın faillerinin bulunmasının ve Ergenekon kapsamında Cizre ve Silopi'deki asit kuyularının sorumlularının yakalanmasının umut verici olduğunu söyledi. Programda Kürtçe şarkı söyleyen Milletvekili Abdurrahman Kurt'a, Tarım Bakanı Eker de eşlik etti.

Dün akşam Gazi Köşkü'nde düzenlenen ve Diyarbakır kültürüne ve tarihine önemli katkıları olan isimlere adanan ''Diyarbakır'da iz bırakanlar'' gecesine Tarım ve Köyişleri Bakanı M. Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, İhsan Arslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve çok sayıda konuk katıldı. Program öncesinde konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Ergenekon'a ve Diyarbakır'da 2006 yılında yapılan bombalı saldırıya değindi.

Bakan Eker, "Bu şehir maalesef son 20-25 yıl içerisinde Kürt sorunu etrafında dönen onu merkez alan onun etrafında dönen birtakım olayların, birtakım tahammülsüzlüklerin, birtakım sorunların, ızdırapların, acıların hepsinin merkezi olmuş ve bu şehrin aslında çok haksız bir şekilde imajını zedelemiştir. Biraz önce buraya gelirken cep telefonuma 2 mesaj düştü, beni çok ümitlendirdi. Aslında doğru bir yolda olduğumuzu, iyi işler yaptığımızı gösterdi. Çok önemli. Bunlardan bir tanesi bundan iki buçuk yıl kadar önce Koşuyolu Parkı'nda akşamüzeri sadece çoluk çocuğu ile bir hava almaya çıkan bir ailenin katledildiği patlamanın faillerinin yakalandığının haberini veriyordu. Bir başkası Cizre'deki, Silopi'deki asit kuyuları ile ilgili bir tutuklama haberiydi. Demek ki bu ülkede demokrasi içerisinde, hoşgörü içerisinde sivilleşme ile demokratikleşme ile bu ülkenin sorunları da çözülüyor. TRT 6 devreye giriyor, yetmedi Nisan ayında Radyo 6 devreye giriyor. Bu adımlar atılıyor, insanların beklentileri karşılanıyor ve birtakım çeteler ile mafyalar ile de mücadele ediliyor" dedi.

Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ise son 15 yıldır Diyarbakır'da yaşanan sorunların Diyarbakır'ın imajını zedelediğini belirterek şunları söyledi:

"Tarım Bakanı'nın da değindiği gibi son 15-20 yıldan beri şehrimizin imajı değişti, sorunları çözmek için değil çözümsüzlüğü esas alarak sorunları büyütmek ve ister Kürt sorunu deyin ister başka bir sorun deyin, bunu kimlik politikaları ile insanlar arasında ayrımcılık yapmak, nifak sokmak, şiddetle bu işi çözmeye gayret edenler bu güzel şehrin birlik havasını, hoşgörü havasını bozmuşlardır. Şimdi biz bu seçimlerde yeniden bu havayı inşa edeceğiz."

Konuşmaların ardından Diyarbakırlı sanatçılar sahne aldılar. Sanatçıların
söyledikleri Diyarbakır türküleri eşliğinde eğlenen konuklara Milletvekili Abdurrahman Kurt, küçük bir sürpriz yaptı. Mikrofonu eline alan Kurt, Kürtçe bir şarkı okudu. Şarkının sonlarına doğru Tarım Bakanı Eker'in masasına yaklaşan Kurt, Bakan'dan parçaya eşlik etmesini istedi. Parçaya kısık bir sesle eşlik eden Bakan Eker, davetlilerden alkış aldı. Program yerel sanatçıların sahne almasının ardından son buldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Mart 2009 Salı 13:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?