7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Akaryalıt istasyonlarına şok baskınlar

Diyarbakır'da, akaryakıt istasyonlarına düzenlenen baskınlarda kaçak satış yaptığı tespit edilen 31 istasyon mühürlenirken, kaçak yakıt taşıyan 41 tankere el konuldu. 

EPDK ile İçişleri Bakanlığı arasında yapılan hizmet alım protokolü çerçevesinde, Diyarbakır Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri kendi bölgelerinde faaliyet yürüten toplam 111 akaryakıt istasyonuna baskın düzenledi. Yapılan denetimlerde 31 istasyonun lisanssız olarak faaliyet gösterdiği ve kullandıkları akaryakıtın kaçak olduğu tespit edildi. İstasyonlardan alınan numuneler, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'ne gönderilerek analizleri yapıldı. Analiz sonucunda 18 istasyonun standart dışı akaryakıt sattığı tespit edildi. Kaçak ve lisansız akaryakıt satış faaliyeti yürüten 111 istasyondan 31'i ise mühürlenerek işletmeye kapatıldı. 

Bu arada Karayolları'nda akaryakıt nakli yapan tanker kontrollerinde ise 41 tankerin lisansız yola çıktığı tespit edildi. Lisansız yola çıkan 41 tankere ise el konuldu.
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2006 Pazartesi 14:40:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?