7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP adayı projelerini anlattı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve merkez ilçe adayları bugün kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Seçilmesi durumunda önemli projeleri hayata geçireceğini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Kutbettin Arzu, "Başkan seçilirsem Diyarbakır'da kimse işsiz kalmayacak. Herkes iş, aş sahibi olacak. Gecekonduların sahiplerine yeni konutlar vereceğim" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinin de katıldığı ve bir restoranda düzenlenen program ilk olarak adayların tanıtılması ile başladı. Aday tanıtımının ardından söz alan AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, Diyarbakır'ın önemli sorunlarının bulunduğunu bu sorunların en önemlilerinin ise huzur ve işsizlik olduğunu söyleyerek bu konular ile ilgili hazırladığı projelerini anlattı. Arzu, "Diyarbakır'da işsiz kimse kalmayacak. Diyarbakır'da herkes iş, aş sahibi olacak.

Diyarbakır'da kimse gecekondularda yaşamayacak. Herkes çağdaş, modern bir şehrin gerekleri neyse böyle bir ortamda yaşayacak. Bunu yapabilecek gücümüz var. Bu güç milletin gücüdür. Eğer millet bizi desteklerse bu milletle beraber, bu halkla beraber biz bunların hepsinin üstesinden geleceğiz. Bu konuda yerel yönetim ve merkezi hükümet arasında oluşacak işbirliği ve bunun oluşturacağı pozitif enerji ile birlikte bu kentte yaşanacak huzur ve güven ortamı bu kente iş ve aş olarak, barış olarak gelecek. Bunum da hep beraber Diyarbakır halkıyla birlikte bölüşeceğiz. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Diyarbakır'da herkes, bu şehir benim diyecek. Diyarbakır'da yaşayan herkes bizim vatandaşımızdır, bu kentte bunların hakkı var diyip böyle bir çalışma içinde olacağız" şeklinde konuştu.

Gecekondu sorunuyla ilgili tespitlerde de bulunan Kutbettin Arzu, "Gecekondu sahibi hemşerilerimize önce konutlarını yapacağız. Onları bu konutlara taşıdıktan sonra buraları da daha yaşanılır bir hale getireceğiz. Özellikle Bağlar'da durduk yere binalar çöküyor. Çünkü orada daha önce yapılan sağlıksız bir kentleşme var. Bazı sokaklara itfaiye ve çöp arabası giremiyor. Orada yaşayan vatandaşlarımıza yönelik de yeni yaşam alanları hazırlayıp, vatandaşlarımızı bu alanlara taşıyıp, daha sonra da bu konutları daha sağlıklı çağdaş bir hale getireceğiz. Daha önce Diyarbakır'a doğunun Paris'i deniliyordu. Yine hem temizliği, çağdaş yaşamı itibarı ile hem de insanların işsiz değil işli olduğu huzurlu bir Diyarbakır oluşturacağız. Bunun yolu kolay. Çünkü merkezi hükümetimiz bu konuyla ilgili çok ciddi çalışmalar içindedir. Özellikle bölgeler arasındaki farkların ortadan kaldırılması konusunda geçmiş dönemlerde yapılan çok ciddi çalışmalar var. Bu dönem içersinde de özellikle GAP Eylem Planı ile bu bölgede sulu
tarıma geçirerek tarım ve hayvancılık gelişmeler ve tarıma dayalı sanayinin gelişimi, kentteki huzur ortamının sağlanması ile birlikte burada yatırımlar yapılacak. Yatırımların yapılması konusunda hükümetimizin ciddi çalışmaları var. Burada yatırım yapılınca işsizlik de ortadan kalkacak" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2009 Cumartesi 12:31:43