7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP Bağıvar'da tam kadro

Adalet ve Kalkınma Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı, Bağıvar beldesi seçim bürosunun açılışını yaptı.

AK Parti tarafından Bağıvar beldesinde açılan seçim bürosu için düzenlenen törene Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Abdurrahman Kurt, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, merkez ilçe belediye başkan adayları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bağıvar beldesindeki seçim bürosu açılışında konuşan İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, son günlerde DTP'lilerin demokratik seçim yarışı sürecini baltalayan davranış ve tutum sergilediklerini, ardından verdikleri demeçlerde ise bunu kabullenmediklerine dikkat çekerek, "Bizim kitabımızda mahallelerde seçim çalışması yapan analarımıza, bacılarımıza fiziki ve sözlü saldırı yapmak yoktur. Bu Diyarbakırlının kitabında, felsefesinde de yoktur. Bu Diyarbakırlının onuruna ve kişiliğine sığmıyor. Hizmetlerin gelmesini istemeyenler, kaostan, kargaşadan, çocuklarımızın geleceğini karanlık etmek isteyenlerin nelerle uğraştığını herkes görüyor. Biz yapmıyoruz diyenler gelsinler saldırı kayıtlarına baksınlar, görsünler kim yapıyor saldırıları
ve ona göre demeçler versinler" dedi.

Bağıvar'daki vatandaşlara seslenen AK Parti Büyükşehir Belediye başkan adayı Kutbettin Arzu, yerel yönetimleri ellerinde bulunduran belediyelerin yapmadıkları hizmetleri billboardlara taşıdıklarını dile getirerek, 10 yıl boyunca yapamadıkları Bağıvar köprüsünün AK kadrolar tarafından 2 aylık bir süre zarfında yapılacağı müjdesini verdi. Arzu "2 dönemdir Sümerk Park için 10 defa açılış töreni yapan yerel yönetimler sadece ne işe yaradığı dahi belli olmayan kazıklar dikti. Billboardlarda yazılı olan Ortadoğu'nun en büyük hayvan barınağını yaptık diyorlar. 10 tane köpek barınağını yapıldı ve bunu bir abide olarak gösteriyorlar" dedi.

Kürt sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu, Kürt meselesinde çözümsüzlükten yana olanların hükümet tarafından atılan adımları görmezden geldiğine dikkat çekerek, Kürdün dilinin gelişmesine ve Kürtler için açılan televizyona karşı olanların "Kürtlerin nesinden?" yana olduklarını sordu. Ardından söz alarak halka seslenen Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt, AK kadroların halkın bütün kesimlerinin sorunlarına derman olmak için Diyarbakır'da olduklarına dikkat çekerek, AK kadroların ellerine taş verilen yarının çocuklarına gelecek yaratmak için mücadele ettiklerini söyledi. Kentteki yoksulluğa dikkat çeken Kurt, Diyarbakır'ı alan el olmaktan kurtarıp veren el haline getireceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 09:34:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?