7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP bilgi işlem merkezi açtı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır İl Başkanlığı 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde 13 bin 500 personel ile görev yapacak.

29 Mart yerel seçimlerine 2 gün kala tüm partiler yoğun bir çalışma içerisine girerken AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı bilgi işlem bürosu açtı.

Açılışa Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, alt kademe belediye başkan adayları, İl Başkanı Ahmet Öcal ve çok sayıda partili katıldı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve beraberindekiler bilgi işlem bürosunu gezerek İl Başkanı Öcal'dan bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Ahmet Öcal, Diyarbakır genelinde 2 bin 982 sandık bulunduğunu ifade ederek, "Bunlardan bin 599 tanesi merkez ve merkeze bağlı ilçelerde bulunmaktadır. Diyarbakır merkez ve ilçelerindeki bin 599 sandıkta toplam 13 bin 500 civarında arkadaşımız görev alacak. Bu 13 bin 500 görevlinin de 500'ü bizzat sandık başında görev alacak. Her okulda bir avukat, bir kumanya sorumlusu bir de ulaştırma sorumlusu bulunacak.
 
Seçimde görev alacak sandık görevlisi, müşahit ve okul sorumluları 45 günlük eğitime tabi tutulacak.

Kendilerine Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mevzuatı ve partimiz tarafından hazırlanan seçim klavuzu eşliğinde eğitim verildi ve verilmeye de devam ediliyor" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mart 2009 Cuma 17:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?