8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

AKP binasına molotof

DİYARBAKIR'DA AK PARTİ BİNASINA MOTOLOFLU SALDIRI

Diyarbakır'da AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığı ve Mustazafder Kayapınar Şubesi'ne molotof kokteylli saldırı düzenlendi. Saldırganlardan biri, polis tarafından yaralı olarak ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kayapınar ilçesi Kayapınar Caddesi üzerinde bulunan AK Parti İlçe Başkanlığı'na 8 kişilik grup tarafından 3 molotof kokteyli atılması sonucu binada hasar meydana geldi. Olay yerine gelen polisin açtığı ateş sonucu saldırganlardan biri yaralı olarak ele geçirilirken, diğerleri kaçtı. Binada çıkan yangın ise itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olaydan sonra parti binasına gelen Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Abdurrahman Kurt ile İhsan Arslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam'dan olayla ilgili bilgi aldı.

Vali Mutlu gazetecilere yaptığı açıklamada, 7-8 kişilik bir grubun AK Parti İlçe Başkanlığı önüne gelerek molotof kokteyli attıklarını belirterek, "Atılan molotof kokteyli sonucu binada hasar meydana geldi. Güvenlik güçleri molotof kokteyli atanlardan bir kişiyi yaralı olarak ele geçirdi. Olayla ilgili çalışmalar sürüyor" dedi.

Milletvekili Arslan da, bu saldırının provokatif bir eylem olduğunu söyleyerek, "Bu molotof barışa ve huzura atılmıştır. Yapılan sadece partimize değil, tüm Diyarbakır halkına yapılmış bir eylemdir. Bu eylemleri kınıyoruz. Sonuçlar ne olursa olsun hükümetimiz bu tür şiddet içeren eylemlerin, terör olaylarının üstesinden gelecektir. Kimse bu tür eylemlerle halkımızın barış ve kardeşliğini bozamaz. Hiçbir hükümet bu kadar cesurca bir adım atmadı. Partimiz bunu hak etmiyor. Bu saldırı açılım sürecini

baltalamak için yapılmıştır. Bunu yapanların barış, kardeşlik ve demokrasi ve huzur istiyoruz deme hakları yoktur. Yapan ya da destekleyenlerin bir daha düşünmesi gerekir" diye konuştu.

Öte yandan, Kayapınar ilçesi Gaziler son durakta bulunan Mustazafder Şubesi'ne de molotof kokteyli atıldı.

DİYARBAKIR'DA AK PARTİ BİNASINA MOTOLOFLU SALDIRI
DİYARBAKIR'DA AK PARTİ BİNASINA MOTOLOFLU SALDIRI
DİYARBAKIR'DA AK PARTİ BİNASINA MOTOLOFLU SALDIRI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2009 Pazar 09:34:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?