8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

AKP Diyarbakır adayına saldırı

Ak Parti Diyarbakır Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu'ya silahlı saldırı düzenlendi. İlk belirlemelere göre 10 yaralı var.

Ak Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu'ya DTP'li oldukkları söylenen bir grup tarafından silahlı saldırı yapıldı. Olay yerinde 10 kişinin yaralandığı gelen ilk bilgiler arasında.

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve partililer Bağlar ilçesinde seçim çalışması çalışması sırasında saldırıya uğradı.

Arzu ve beraberindekiler Sento Caddesi üzerindeki esnafları dolaşırken, DTP seçim bürosundan çıktıkları iddia edilen grupla aralarında tartışma çıktı. Sözlü tartışma kavgaya dönüştü silahların çekildiği kavgada yaklaşık 10 kişinin yaralandığı bilgisi geldi.

Kutbettin Arzu partililerce bir dükkana aldığı ve güvenliğini sağladıkları bildirildi. Olay yerine polisin gelmesiyle Milletvekili Arzu dışarı çıkarken, olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Kutbettin Arzu'nun olayla ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Ayrıntılar geliyor!

 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 14:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
firat yigit IP: 84.61.16.xxx Tarih : 26.03.2009 21:36:53

yurt disinda yasiyan bir diyarbakirli olarak herkesi demokrasiye davet ediyorum bu tür eylemlere gerek yoktur cevabimizi zaten sandikta verecegiz  ve dtp nin yada dtp li sahislarin üstüne bu olayi atmak cok yanlis ön yargili olmamak lazim diyarbakir sen büyüksün