8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

AKP Diyarbakır adaylarını tanıttı

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel seçimlerde 'mutlaka istiyorum' dediği Diyarbakır'da başkan adaylarını Tarım Bakanı M. Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi, Abdulkadir Aksu ve Necati Çetinkaya'nın katıldığı toplantı ile tanıttı. 

Diyarbakır Belediye Başkan adayları tanıtım toplantısına; Trabzon'da düzenlenen aday tanıtım toplantısında ismi açıklanan Diyarbakır Büyük Şehir Belediye Başkan adayı Kutbettin Arzu, AK Parti Genel Başkan yardımcıları ve Tarım Bakanı M. Mehdi Eker katıldı. Havanın sisli olması nedeniyle Mardin'e inen uçaktan konvoy eşliğinde gelen AK Partililer Ava Düğün salonunda büyük bir kalabalık tarafından karşılandılar.
Aday tanıtım toplantısında konuşan Tarım Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır'ın son 10 yılda diğer şehirlere göre şehircilik alanında, belediye hizmetleri alanında geri kaldığını söyledi. Mehdi Eker, "Bundan 25 sene önce Diyarbakır doğunun Paris'i diye adlandırılırdı. Diyarbakır bu bölgedeki Antep'ten de, Şanlıurfa'dan da, Malatya'dan da, Elazığ'dan da şehircilik anlamında çok daha ileri bir şehirdi. Çok daha nezih çok daha temiz, çok daha güzel bir şehirdi. Çünkü bu şehir kadim bir şehirdir. Bu şehir 5 bin senedir medeniyetlere beşiklik etmiştir. Bu şehrin birikimi bu şehrin kültürü, bu şehrin medeniyet tasavvuru bütün başka şehirlere, bütün başka beldelere örnek teşkil etmiştir. Ama kardeşlerim geçen zaman içersinde özellikle son on yıldaki gelişmelere baktığımız zaman diğer şehirler şehircilik alanında belediye hizmetleri alanında Diyarbakır'ı geçmişlerdir. Bizim diğer şehirlerin güzelleşmesine bir itirazımız yok. Elbette ki Gaziantep güzel bir şehir olsun, Urfa güzel bir şehir olsun, ama Diyarbakır'da güzel bir şehir olsun. Bugün bu şehri tarihteki görkemli medeniyetlerin merkezi olduğu günlerdeki gibi güzel bir yere taşıyacak olan belediye başkanları kadrosunun çalışmaya başladığı gündür. Hayırlı uğurlu olsun. Diyarbakır'a hizmet etmekten başka Diyarbakır'ı güzelleştirmekten başka, Diyarbakır'ı içinde huzurla emniyetle, güvenle, mutlulukla yaşanılan bir şehir yapmaktan başka bir düşüncemiz yok. Biz Diyarbakır'ı böyle bir şehir yapmaya geliyoruz. Bu şehrin imajı maalesef gölgelerle yanlış imajlarla
kirlenmiştir" dedi. 

Bakan Eker'in, ardından Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Tanrıverdi, Abdulkadir Aksu ve Necati Çetinkaya birer konuşma yaptılar. Konuşmaların ardından AK partinin Diyarbakır ve bağlı belediye başkan adayları tanıtıldı. Belediye başkan adayları tek tek sahneye çağırılarak partililere tanıtılırken Diyarbakır belediye başkan adayı Kutbettin Arzu'nun anons edilmesi ile birlikte partililer çeşitli tezahüratlar yaparak sevgi gösterisinde bulundular. 

Diyarbakır için 4 hedefinin olduğunu söyleyen Kudbettin Arzu, "Ömrümün en mutlu ve en heyecanlı gününü yaşıyorum. Sizlerin desteği ile sizlerin önermesi üzerine sayın Başbakanımız Sayın Recep TayYip Erdoğan sizlerin teveccühü üzerine bu görevi bana layık gördü. Bugün ben bu mutluluğu nasıl anlatacağımı bilmiyorum. Bir yönetim anlayışımız paylaşıcı olacak. Bu kente demokrasiyi, kardeşliği, barışı ve zenginliği bütün kentle paylaşacağız. Hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkes bizim kardeşimizdir. Hep beraber bu halka hizmet edeceğiz. Bu halka hizmet hakka hizmettir anlayışı ile bunu yapacağız. İki katılımcı olacağız. Mahalle temsilciliklerinden başlayarak sivil toplum örgütlerinden, meslek kuruluşlarıyla ve bu kentte yaşayan herkesle birlikte bu kenti yöneteceğiz. Üç şeffaf olacağız. Bütün yaptıklarımız sizlerin gözünün önünde olacak. Ve sizlerin her an denetiminde olacak. Dört hesap verici olacağız. Hesabımızı öbür dünyaya bırakmayacağız. Bu dünyada belli aralıklarla bu kent halkına hesap vereceğiz. Bu kenti yönetirken bu kentin hesaplarını öbür dünyaya götürmeyeceğiz. Bu dünyada hesap vereceğiz. Bu duygularla size hizmetkarlık yapmak görevini verirseniz size hizmet etmek bize büyük bir mutluluk verecek. Hepinizin desteğine yardımına ihtiyacımız var" dedi. 

Ak Parti'nin Diyarbakır'da göstereceği Belediye Başkan adayları şu isimlerden oluştu; "Büyükşehir Belediye Başkanı Kutbettin Arzu, Bağlar Mehmet Veysi Malkoç, Bismil Şükrü Merdanoğlu, Çermik Şehmus Ağaçhanlı, Çınar Vecdi Arzu, Çüngüş Ali Suat Akmeşe, Dicle Ali Başeğmez, Eğil Ruhi Karakaş, Ergani Behçet Tekdemir, Hani Mehmet Fakit Kayhan, Hazro Fethullan Mehmetoğlu, Kayapınar Ömer Serdar Kaplan, Kocaköy İbrahim Kılıç, Kulp Mehmut Zengin, Lice Mehmet Hıfzı Turgut, Silvan Mehmet Metin Kılıçaslan, Sur Metin
Evsen, Yenişehir Halit Avdan."

iha
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2009 Çarşamba 19:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?