7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP Kayapınar adayının projeleri

AK Parti Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan belediyelerin birinci görevinin hizmet olduğunu AK Parti'nin de bu konuda tescillenmiş başarılarının olduğunu belirtti.

Projeleri hakkında İHA'ya bilgi veren AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan projelerinin iki ana kategori üzerinde şekillendiğini söyleyerek bu kategorileri kentsel doku ve sosyal yapılar şeklinde açıkladı.

AK Parti'yi ideolojik bir parti olmadığı için tercih ettiğini söyleyen Kaplan, belediyelerin birinci görevinin hizmet olduğunu AK Parti'nin de bu konuda tescillenmiş başarılarının olduğunu söyledi. Kaplan, projeleri ile ilgili şunları anlattı:
"Projelerimizi iki kategoride değerlendirirsek; birincisi kentsel dokuya ilişkin projeler ikincisi ise sosyal kültür ve sağlık alanındaki projeler.Kentsel dokuya ilişkin projelerimizin temelini imar oluşturuyor. Kayapınar Diyarbakır'ın gelişen alanı. Dolayısıyla bizim Kayapınar'da titiz davranmamız gerekiyor. Sosyal donatı alanı dediğimiz, halkın ortak kullanımına ait alanları mutlaka korumamız gerekiyor. Şu anda yapılaşmanın bittiği alanlar ile ilgili olarak ise farklı şeyler yapmak gerekiyor. Bunlardan birincisi bizim Peyas projemiz, Sanayi Mahallesi projesi. Bu bölgeler ile ilgili çok ciddi kentsel dönüşüm projesi uygulamak zorundayız, çünkü o bölgedeki insanlarımız o şartlarda çamurun, tozun içinde, dar sokaklarda gerçekten insan olarak orada yaşamayı olabildiğince zorlaştıran bir alanda yaşıyorlar. Yine onlar orada yaşamak şartıyla kentsel dönüşüm projesi kapsamında onlara layık bir kentsel dönüşüm oluşturmak ve buraları kentsel bir dönüşüme tabi tutmak istiyoruz. Bunda ciddi bir kararlılığımız var.
Ama oradaki insanları da mağdur etmek istemiyoruz. Kira paralarını ödeyeceğiz ve onları yeniden komşular halinde aynı mahallede onlara yakışır bir alan oluşturacağız. Kentsel dokuyla ilgili Huzur Evleri'nde bazı şeyleri rahatlatacak uygulamalar yapacağız. Sıtkı Göral Caddesi'ndeki sıkıntıyı çözecek çok katlı bir otopark yapacağız. Yeşil doku oluşturma adına kamulaştırma yapacağız. Huzur Evleri'ne bir nefes aldırmamız gerekiyor. Çünkü Huzur Evleri aşırı derecede sıkışmış. İkinci aşamada sağlık, sosyal, kültürel anlamda düşündüğümüz şeyler var. Sağlık alanında kendi alanımızda iki büyük sağlık merkezi açmayı düşünüyoruz. Bunlardan biri Peyas Mahallesi'nde büyük bir sağlık merkezi kurmak. Bundan amacımız 18 yaşını doldurmuş sağlık güvencesi olmayan vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini bedava yapmak, ilaçlarını da olabildiğince bedava karşılamak amacındayız. Sağlıkla ilgili ikinci projemiz de sağlık tedavisini evde sürdürmek zorunda olan vatandaşlarımız var. Biz bu vatandaşlarımızın tedavisini mobil sağlık ekiplerimiz aracılığı ile sağlayacağız. Eğer belediyeciliği bir hizmet olarak görüyorsak belediyenin gelirlerini de halkın hizmetine sunacaksak, bunların hepsi yapılabilir şeylerdir. Şu anda Kayapınar'da hangi sokağa girerseniz yapılan yolun çok kaliteli olup olmadığını görüyorsunuz. Çok basit bir yağmurda bugün birçok sokağımıza giremiyoruz. Kısmi asfaltlar delik deşik olmuş durumda, sular birikiyor. Burada kastettiğimiz şey şu; eğer bir asfalt yapılacaksa o asfalt minimum 8-10 yıl hizmet etmelidir.

Kalıcılıktan kastettiğimiz şey bu. Fakat 2 yılda bir asfaltı yenileyeceğiz mantığı ile döşeme yapıyorsak o zaman biz sağlıklı bir şey yapmıyoruz. 2-3 yılda bir kaldırımlar yenileniyor. Bu doğru değil. Biz Kayapınar'ın bütün kaldırımlarını bazalttan yapmayı düşünüyoruz. Bunun 2 nedeni var. Birincisi bazalt bizim coğrafyanın bir parçası, hem orada insanlarımıza bir istihdam alanı sağlayacağız hem de bazalt eğer sağlıklı döşenirse kalıcıdır. O kaldırımı bir daha döşemeye gerek kalmıyor. Çok uzun ömürlü bir taştır.''

SİYASETTE TERCİHLER YA İDEOLOJİKTİR YA DA HİZMET ÜRETMEKLE İLGİLİDİR

Siyasette tercihlerin farklılık gösterdiğini anlatan AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan, "Siyasette tercihler ya ideolojiktir veya hizmet üretmek ile bağlantılı bir şeydir. AK Parti bir kere ideolojik bir parti değil, halkın tamamına hitap eden bir parti. AK Parti'nin hem hizmete bakışı, hem 2004- 2009 süreci içerisindeki Türkiye'nin değişik yerlerinde ortaya koyduğu başarı, bunlar bize AK Parti'de kendi halkımıza belediyle olarak hizmet etme konusunda yoğun bir ümit vaat ediyor.

Biz de inandık ki eğer AK Parti'den belediye başkan adayı olup kazanırsak şüphesiz ki halkımıza çok büyük hizmet edebileceğimize inandık. Belediyelerin birinci görevi hizmettir. Ağırlıklı görevi hizmettir, belki temel görevi hizmettir, siyaset o hizmetin ürettiği ile şekil bulur. DTP güçlü ama AK Parti de güçlü bu bölgede. Birbirine denk iki güçtür. Ben inanıyorum ki bu seçimde halkımızın değişim talebi Diyarbakır'da bu denk güçlerden AK Parti'yi belediyelerde iktidara taşıyacaktır" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 16:09:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?