8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

AKP saldırılarına gözaltı

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimler öncesi AK Parti'nin seçim bürolarına saldırıda bulundukları ve saldırı eylemlerini bizzat yönlendirdikleri ileri sürülen 7 kişi gözaltına alındı.
 
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre 29 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesi kentte AK Parti'nin bazı seçim bürolarına saldırıda bulunan kişilere yönelik Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince yapılan operasyonlarda 7 kişi gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "İlimizde seçim çalışması yapan bir siyasi parti çalışmalarına örgütün propagandası yaparak ideolojik amaçlı tehdit ve darp ettikleri, seçim irtibat bürolarına yönelik taşlı saldırı eylemlerinde bulundukları ve bizzat yönlendirdikleri tespit edilen 7 kişi 9 Mart günü yakalanmıştır. Yakalanan şahısların üzerlerinde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet hard disk, çok sayıda örgütsel içerikli CD ve hafıza kartları ile örgütsel dokümanlar ele geçirildi" denildi.

Yakalanan 7 kişi Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından yapılan sorgularının ardından bugün Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2009 Cuma 16:42:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?