7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP tasfiye edilebilir

Eski AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun, demokratik açılım sürecinin AKP’nin tasfiye edilmesiyle sonuçlanabileceğini söyledi.

Torun, Roj Tv’de katıldığı programda demokratik açılım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. "Bu süreç AK Parti’nin tasfiye edilmesi ile sonuçlanmamalı bu tehlikeyi de görüyorum" diyen Torun, "O bakımdan AK Parti’nin özellikle atacağı adımlarda Anayasal değişiklikler vs. gibi konular gündeme geldiğinde AK Parti’ye örgütün de destek olabilecek bir takım adımları atması, birtakım kararları vermesi de çok önem taşıyor, çok ehemmiyet taşıyor. Mesela mayınların döşenmesi durdurulmalıdır" diye konuştu.

Abdullah Öcalan’ın Bekaa’da söylediği şeyleri şu anda da söylemeye başladığını söyleyen Cavit torun, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben Abdullah Öcalan’ın bu konuda İmralı’da belli bir takım görüşleri muhakkak dile getirmesi konusunda sanki bir anlamda tırnak içerisinde söylüyorum bir baskıya maruz kaldığını düşünüyorum. Abdullah Öcalan’ın bu söylediklerini AK Parti yapmaya kalkarsa, bu adımları atmaya kalkarsa tümden tasfiye olur. Avukatları da bunu inkar etmiyorlar. Yani sözlerine itibar edilmesi lazım. Mesela bu arada yalanlanmayan bir takım görüşler var. Deniliyor ki bu görüşler mesela avukat arkadaşlar tarafından "Hayır Abdullah Öcalan böyle bir beyanda bulunmadı, bunlar yanlıştır’ şeklinde bir tasih yapılmıyor. Bu yapılmadığında da sözler Abdullah Öcalan’a mal ediliyor ve o zamanda sürecin tıkanmasına neden olacak gelişmeler meydana geliyor."

Abdullah Öcalan’ın sürece katkısının olup olmayacağı sorusu üzerine ise Torun şu yanıtı verdi: "Zaten dolaylı olarak katkısı devam ediyor. Bunu inkar etmenin bunu görmemenin anlamı yok. Katkısı dolaylı bir şekilde devam ediyor. Ama direk olarak benle görüşülsün şeklinde görüşler ortaya atılır ve devam ederse ben işin tehlikesine parmak basmak istiyorum, böyle bir tehlike var. Bu süreç asla AK Parti’nin tasfiye edilmesine götürecek bir şekle bürünmemeli. Bir anayasa değişikliği vs. söz konusuysa AK Parti tek başına ne şimdi ne de yarın yapamaz. Bu konuda Türkiye’de CHP’nin kesin bir şekilde ikna edilmesi lazım. Aksi taktirde gelecek günler gelecek yıllar Kürt ve Türk halkının biri birine karşı olan -ve ben şu anda çok net görüyorum- sevgisinin, saygısının azalmasına sebep olacak bir takım gelişmeler beraberinde gelebilir. Bu tehlikeye ben işaret etmek istiyorum"

anka
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2009 Çarşamba 23:34:25
Güncelleme :26 Ağustos 2009 Çarşamba 23:44:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?