7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP teşkilatı saldırıyı kınadı

Diyarbakır'da bugün Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve beraberindekilere yönelik taşlı ve sopalı saldırı AK Parti İl Teşkilatı tarafından kınandı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Arzu olayla ilgili teşkilat binasında açıklama yaparak saldırıyı kınadı.

AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ve beraberindekiler, seçim çalışmaları kapsamında bugün gittiği Kuruçeşme kavşağında 500 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Yaşanan saldırıda 1'i AK Partili grubu koruyan polis memuru olmak üzere toplam 6 kişi yaralandı. Olaylarla ilgili AK Parti İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına Tarım Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, İhsan Arslan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu, İl Başkanı Ahmet Öcal ve partililer katıldı. Burada bir açıklama yapan Tarım Bakanı Mehdi Eker yaralılar hakkında bilgi verdi. Bakan Eker, "Hastaneye intikal eden bizim bildiğimiz iki kişi 4'er santim genişliğinde kafalarından yara almışlar. Birisi hem anlından hem de kaşından yara almış. İki vatandaşımız da ayağından yaralandı. Bir bayan arkadaşımız da yaralanmıştır. Bu da çok manidardır ki, 80 yaşındaki vatandaşımız yaralandı. Toplam 6 kişi yaralandı. Bir kaç gün içerisinde DTP ile bağlantısı
olduğunu düşündüğümüz ve toplumun da bildiği gibi bazı internet sitelerinde tehditler var. Biz bunları zaten alıyoruz. Bunun demokrasi ile demokratik anlayışı ile alakası yok. Herhalde seçimi kaybedecekler diye saldırılara girişiyorlar. Havaya ateş açmak suretiyle kendini koruyanlar ya da polis ekiplerimiz havaya ateş açtı. Onu tam olarak bilmiyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kutbettin Arzu ise, ''DTP'nin seçim arabası adam adım bizi takip ederek hem sözlü hem de müziğin sesinin sonuna kadar açarak bizi tehdit ettiler. Ama biz bunlara hiçbir zaman karşılık vermedik. DTP'nin seçim aracı bizim önümüzü kesti. Taşlı sopalı saldırı oldu. Biz yine arkadaşlarımızı uyardık. Karşılık vermeyin dedik. Ondan sonra araçlarımıza binip buraya geldik. Benim şahsıma bir saldırı olmadı. DTP daha önceden bir hazırlık yapmıştı. Kim bu kentin özgürleşmesinden yanadır, Diyarbakır halkı gösterecektir. Bizim sokakta propaganda yapmamıza bile tahammül edemiyor. 10 yıldır bu kente yatırım yapılmıyor. Yapılmamasının sebebi bu arkadaşlardır" ifadelerini kullandı.
Milletvekili Abdurrahman Kurt ise, kendilerine planlı bir saldırı yapıldığını söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 18:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?