8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

AKP'den esnaf ziyareti

AK Parti Diyarbakır Merkez Kayapınar Belediye Başkan Adayı Av. Ömer Serdar Kaplan, İl Genel ve Belediye Meclis adayları ile birlikte Toptancılar Sitesi, 3. Sanayi Sitesi, yeni otogar ve buğday pazarı esnafını ziyaret etti.

Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan'a sıkıntılarını anlatan esnaf dertlerine merhem olacak çözümler beklediklerini söylediler. AK Parti Kayapınar Belediye Başkan Adayı Kaplan sorunları bildiklerini, yakınan takip ettiklerini ve merhemin de kendileri olacağı sözünü verdi.

Kaplan, 3. Sanayi Sitesi'ni de ziyaret ederek burada bulunan esnaf ve işçilerle bir süre sohbet etti. Ardından Şanlıurfa yolu üzerinde bulunan Diyarbakır şehirlerarası otobüs terminalinde faaliyet gösteren seyahat şirketleri sahipleri ve yöneticilerinin sorunlarını dinleyen Başkan Adayı Kaplan'a, işyeri kiralarının yüksek olduğu söylendi. Bu sorunu önemsediğini belirten Kaplan, kazandığı taktirde sorunlara bir çözüm getireceği sözünü verdi.

Esnafla sohbet eden Kaplan, seçimleri kazanmaları durumunda yapacaklarını şöyle ifade etti:
"TOKİ'nin ülke çapında başlattığı ev sahibi olma seferberliğini Kayapınar'a taşıyacağız, herkesi ev sahibi yapacağız. Diyarbakır'ın en büyük kentsel dönüşüm projesini, Huzurevleri Mahallesi'ndeki gecekondularla, Kayapınar Mahallesi Peyas bölgesinde gerçekleştireceğiz. Hak sahiplerine tapu teslimine kadar kiraları ödeyeceğiz. kentsel dönüşümle halkımızın park, çocuk oyun ve spor alanları, otopark, eğitim, sağlık, ibadethane gibi ihtiyaçlarını karşılayacağız. Kayapınar'da yer alan ve tapu sorunu yaşayan konutların, yukarı ve aşağı Karakuyu mezralarında yaşayan halkımızın tapu sorunlarını ve 500 Evler bölgesinin 2. etabında yer alan afet konutlarının tapu sorunlarını çözeceğiz."

Kaplan, "Her mahallemizde amatör spor takımlarının oluşmasını teşvik edecek ve mahalle takımlarına malzeme desteği ve amatör spor takımlarımız arasında her yıl ödüllü turnuvalar düzenleyeceğiz" şeklinde devam etti.

Meslek edindirme kurslarına da değinen Kaplan, şunları söyledi:
"Gençlerin meslek sahibi olmalarını sağlayacak ücretsiz meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz. Başta bilgisayar kursu olmak üzere hemşerilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda Milli Eğitim, Dicle Üniversitesi, Sanayi ve Esnaf Odalarıyla işbirliği yaparak meslek edindirme kursları düzenleyeceğiz. Kurs programı süresince maddi destek ve bu konuda AB fonlarından faydalanarak kursiyerlerimizin kendi işlerini kurmalarını teşvik ederek destekleyeceğiz. Kurslardan mezun olan hemşerilerimizin iş bulmasını sağlamak için yasal kota getirilmesinin hükümet nezdinde takipçisi olacağız."
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 20:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?