7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP'den kilise ziyareti

AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI AKSOY MERYEM ANA KADİM KİLİSESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Hıristiyanlar tarafından her yılın Nisan ayında, "Hz. İsa'nın çarmıha gerilip ölmesinden sonra yeniden dirilişinin" kutlandığı, bu nedenle "Diriliş Pazarı" ya da "Diriliş Günü" olarak adlandırılan Paskalya günü dolayısıyla AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Av. M. Baki Aksoy ve İl Yürütme Kurulu üyeleri tarafından tarihi Meryem Ana Süryani Kadim Kilisesi ziyaret edildi.

Kilisede AK Partilileri Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Meryem Ana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut karşıladı. İl Başkanı Aksoy burada yaptığı konuşmada, "Biz AK Parti olarak bütün insanlık aleminin birçok ortak noktada buluştuğuna inanıyoruz, bütün semavi dinler insanların huzuru ve mutluluğu içindir. iyilik güzellik yardım ve dayanışmayı emreden insanların huzur içinde yaşaması, dinlerin arzuladığı bir durumdur. Çatışmacı değil birleştirici olalım, kini değil sevgiyi hakim kılalım. Semavi

dinlerin ortak paydaları çoktur. Başta İslam dini olmak üzere Hıristiyanlık, Yahudilik insanı merkez alır, insan olmadan din olmaz. Bu nedenle biz başta Süryaniler olmak üzere tüm Hıristiyan aleminin Paskalya Bayramı'nı kutluyoruz Hıristiyan vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini diliyorum" dedi.

Mardin-Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "Herkesin kendi dinini örf ve adetini rengini özgür bir şekilde yaşaması yaşatması en doğal hakkıdır ve bu hak Tanrı tarafından tüm insanlara tebliğ edilmiştir. Bu ortak paydada buluşmamız bizim için çok değerlidir. Bu dünya herkese yeter, kimse dünyadan bir şey götüremez. Paskalya Bayramı'nın tüm dünyaya barış ve sevgi getirmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Partililere Paskalya Bayramı'nın sembolü olan boyalı yumurta ve çörek ikramı yapıldı.

AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI AKSOY MERYEM ANA KADİM KİLİSESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
AK PARTİ DİYARBAKIR İL BAŞKANI AKSOY MERYEM ANA KADİM KİLİSESİ'Nİ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2010 Çarşamba 13:45:05
Güncelleme :8 Nisan 2010 Perşembe 00:17:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?