7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP'li Kaplan'dan sağlıkçılara çiçek

AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı Av. Ömer Serdar Kaplan Tıp Bayramında sağlık çalışanlarını unutmadı.

Kaplan yanında il genel meclis, belediye meclis üye adayları ve gençlik kollarıyla birlikte Kayapınar ilçesindeki sağlık kurumlarını ziyaret ederek sağlık personellerinin bayramlarını karanfil vererek kutladı. AK Parti Kayapınar Belediye Başkan adayı Ömer Serdar Kaplan, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tüm sağlık çalışanlarının bayramını kutlayarak şu açıklamayı yaptı:

"Bu önemli günde sağlık sektöründe çalışan tüm emekçilerin bayramını kutluyorum. Her duyarlı birey inanıyorum ki benim cümlelerime katılacaktır. Sağlık çalışanlarımız özellikle bölgemizde özveriyle görevlerini yerine getirmektedirler. Biz sadece bugüne münhasır değil her zaman onların yanında olmalıyız. En ücra yerlerde görev yapan doktorlarımız, hemşirelerimiz, yardımcı hizmetler büyük bir sorumluluk içinde çok zor bir görevi yerine getirmektedirler. Biz de Türkiye'nin neresinde olursa olsun çok zor şartlar altında çalışan bu insanların yanında olmalı ve onlara destek sunmalıyız."

"Türkiye'de sağlıkta bir devrim gerçekleşti" diyen Kaplan, cümlelerine şöyle devam etti:

"Sağlık alanında yıllarca biriken sorunlar öyle bir hale gelmişti ki vatandaş doktor'a muayene olabilmek için metrelerce kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalıyordu. İlaç kuyrukları ise vatandaşı canından bezdirmişti. Sosyal güvencesi olan insanlar bile bu durumdayken, hiçbir güvencesi olmayan insanları varın siz düşünün. Parasızlık yüzünden ameliyat olan insanlar bir yana, basit bir hastalık için muayene olmayan, ilaç alamayan insanlar vardı. Ama şimdi Ak Partinin bir devrim niteliğinde gerçekleştirdiği sağlık reformu herkesi bir çatı altında topladı. Şimdi hiç kimse mağdur olmadan sağlık hizmetini en iyi şekilde alıyor. Arkadaşlar, hepimiz gözlerimizi bir an için kapatıp, geçmişi düşünüp elimizi vicdanımıza koyalım. Geçmiş hiçbir iktidarın yapamadığı aksine büyüyerek içinden çıkılmaz, büyük bir sorun yumağı haline gelen sağlıktaki problemler, Ak Parti hükümeti döneminde çözümlenmiştir. Bunlar çok uzakta yaşanmadı. Hepimiz her şeyi dün gibi hatırlıyoruz. Ak Partinin sağlıktaki bu cesaretli adımları atılmamış olsaydı inanın hala kuyruklarda sıramızı bekliyor olacaktık. Ama şimdi görüyoruz ki herkes aynı eşit haklarla sağlık hizmetini alıyor. Bu da Ak parti hükümetinin sosyal devlet ilkesine ne kadar önem verdiğini gösteriyor."

Kaplan, yaptığı açıklamanın ardından sağlık çalışanlarının bayramını kutladıktan sonra hastaları da unutmadı. Hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak kolonya ve karanfil verdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Mart 2009 Cumartesi 11:06:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?