5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

AKP'li ve DTP'li vekiller biraraya geldi

Silvan ilçesinde Yeşil Silvanlılar Derneği'nin düzenlediği gecede bir araya gelen AK Parti'li ve DTP'li milletvekilleri halay çekerek eğlendi.

Yeşil Silvanlılar Derneği'nin Demirok Tesisleri'nde düzenlediği dayanışma yemeğine, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır eski milletvekilleri Fehmi Uyanık ve İrfan Rıza Yazıcıoğlu, DTP eski Milletvekili Gültan Kışanak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Silvan Belediye Başkanı Fikret Kaya, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, alt kademe belediye başkanları ve yaklaşık 500 Silvanlı katıldı. Gecede AK Parti'li ve DTP'li vekiller Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Baydemir, yaptığı konuşmada, "Silvan büyük acılar çekmiş bir şehirdir. En zor şey Silvanlılar arasında Silvan'ı anlatmaktır. Silvan'ı ancak Silvanlılar anlatabilir. Büyük acılar ve zorluklar birlik ve beraberlikle aşılabilir. Lütfen birbirinize sahip çıkın, kenetlenin, Silvan'ı yaşatın" dedi.

DTP eski Milletvekili Kışanak ise "Temennimiz bu tür gecelerin sık sık yapılması. Görevimiz ve amacımız sizlere destek olmak ve yanınızda olmaktır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2007 Pazartesi 11:52:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?