7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP'liler medyayla buluştu

AK Parti Milletvekili İhsan Arslan ve Belediye Başkan adaylarından oluşan heyet Diyarbakır'ın önde gelen medya kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Milletvekili Arslan, ''TRT6 yirmi yıl önce yayına başlasaydı 40 bin insan ölmezdi. Bazıları bağırır, çağırır biz iş yaparız'' dedi.

AK Parti Diyarbakır yöneticileri ile Diyarbakır'da bulunan medya kuruluşlarının yöneticileri kahvaltılı sohbet toplantısında bir araya geldi. Class Otel'de gerçekleşen toplantının ev sahipliğini AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal yaptı.

Toplantıya AK Parti Diyarbakır Milletvekili İhsan Arslan, İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal, Bağlar Belediye Başkan Adayı Mehmet Veysi Malkoç, Kayapınar Belediye Başkan Adayı Ömer Serdar Kaplan, Sur Belediye Başkan Adayı Metin Evsen, Yenişehir Belediye Başkan Adayı Halit Advan ile Diyarbakır'ın önde gelen yazılı ve görsel medya kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Sohbet ortamında geçen toplantıda bir konuşma yapan Milletvekili İhsan Arslan, medya kuruluşlarına büyük görev düştüğünü belirterek, ''Medyanın kamuoyunu aydınlatma ve haber verme işlevi demokratik toplumların olmazsa olmazlarındandır. Hele ki, böyle seçim süreçlerinde ulusal olsun yerel olsun medya kuruluşlarına büyük görevler düşmektedir'' görüşlerini dile getirdi.
Arslan, medyanın özellikle seçim süreçlerinde siyasilerle kamuoyu arasında bir köprü vazifesi gördüğünü kaydederek, siyasiler olarak medya aracılığıyla kamuoyuna projelerini hizmetlerini daha iyi anlatma fırsatı bulduklarını söyledi.

BASININ SİYASİLER KADAR ETKİSİ VAR

Milletvekili İhsan Arslan, medyanın kamuoyunu bilgilendirme ve bilinçlendirme adına büyük bir işlevi bulunduğunu da hatırlatarak, "Siyasi parti mensupları olarak bizler yapacağımız proje ve hizmetleri sizlerin vasıtasıyla kamuoyuna ulaştırıyoruz.
Bu görev çok önemli bir görevdir. Ancak demokrasilerin en önemli öğesi olan seçimlere katılım da çok önemlidir. Diyarbakır'da geçtiğimiz seçimlerde katılımın çok düşük olduğunu biliyoruz. Yapacağınız yayınlar ve haberlerle insanları demokratik haklarını kullanmaya teşvik edebilirsiniz. İnsanlar sandığa giderek kendilerini kimin ve hangi partinin hizmet etmesini istiyorlarsa ona göre oyunu kullanmalıdır'' diye konuştu.

SEÇİMDEN SEÇİME GELİYORSUNUZ

Milletvekili Arslan sık sık karşılaştıkları, ''Seçimden seçime geliyorsunuz'' eleştirilerine de yanıt verdi. Arslan konuyla ilgili olarak, ''Önemli olan vekil olduğunuz bölgeye hizmet götürüp götürmediğinizdir. Bu hizmet bazen Diyarbakır'a gelinerek yapılır, bazen de Meclis'te (TBMM) bölge adına alınacak kararlarda etki ederek hizmet yapılır. Yani bir vekil bölgesine gelmiyorsa o hizmet etmediği anlamına gelmez. Biz Ankara'da çalışmasaydık bugün TRT6 yayında olmazdı. TRT6 yirmi yıl önce olsaydı 40 bin
insan ölmezdi'' şeklinde konuştu.

HUZURLU BİR SEÇİM SÜRECİ İSTİYORUZ

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal da zaman zaman gerek AK Parti araçlarına ve gerekse secim bürolarına bazı parti araçlarına saldırılar olduğunu belirterek, ''Biz AK Parti olarak tansiyonu yükselten açıklama yapmaktan kaçındık. Seçim sürecini sakin ve huzurlu geçirmek adına her şeyi yapıyoruz. CHP ve HAK-PAR' a yapılan saldırıların ardından AK Parti olarak bu partilere geçmiş olsun mesajı gönderdik. AK Parti olarak bu güne kadar 7 kez saldırıya uğradık ama kimse bize geçmiş olsun demedi'' ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 16:33:07
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 18:57:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?