7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

AKP'lilerden 8 Mart ziyareti

AK Parti Diyarbakır Kayapınar İlçe Başkanlığı Kadın Kolları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Kayapınarlı kadınları ziyaret etti.

AK Parti Kayapınar İlçesi Kadın Kolları Başkanı Vesile Kılınç ve beraberindeki çok sayıda partili, Kayapınar'lı kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Ardından bir ilköğretim okulunda okuma-yazma eğitimi gören bayanları ziyaret ederek kırmızı karanfil ve kadınlar gününe özel armağanlar veren Kılınç ve yönetim kurulu üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle şu açıklamayı yaptılar:

"Bu özel ve anlamlı günde kadınlarımızın sanat, siyaset ve çalışma hayatının her alanın da yer almaları gerektiğine inanıyoruz. Bu anlamda eğitimlerini tamamlamaları ve kültürel anlamda donanımlı olmaları gerekir. Yarınlarımız kadınlarımızın eseri olacaktır. İyi bir nesil ve kaliteli bir gelecek için kadınlarımıza değer ve destek vermeliyiz. Biliyoruz ki sosyal ve refah düzeyi yüksek toplumlar eğitimli ailelerden oluşur. İşte bu nedenle bizde diyoruz ki; Ailenin temeli, geleceğin anneleri kadınlarımızdır."

AK Parti Kayapınar İlçe Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Vesile Kılınç, kadınların aslında Dünya Kadınlar Gününü, 8 Mart 1857 yılında Amerika'nın New York kentinde çalışan yüzlerce kadının ücretlerini, insanlık dışı çalışma koşullarını protesto etmek için grevler yapmasıyla başlattığını söyleyerek şöyle devam etti:
"İşte bu olaylardan 52 yıl sonra kadınların haklarının kazanılması ve kadınların birlikteliği mücadelesinin anlamlı sonucu olarak her yıl, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar günü olarak kutlanması kararlaştırıldı. Bizde bu tarihsel süreci bilmemiz gerektiğine inanarak; bulunduğumuz, yaşadığımız her yerde, sesimizin ulaştığı her mekanda, gücümüzün ulaştığı her platform da kendimizi, sorunlarımızı ifade edebilmeliyiz. Her kadın Dünya barışında bir nefestir. Kadınlarımız annedir, eştir, evlattır ve en önemlisi hiçbir karşılık beklemeden yarınlarımızı hazırlayan, üreten bir bireydir. Biz bu sorumluluğun bilincinde olarak üreten, sorunları paylaşan ve çözümleyen olmalıyız. Hepinizin ve Dünyadaki tüm kadınların gününü kutluyorum."

Kayapınar ilçesinde bulunan bir ilköğretim okulunda okuma yazma kursuna katılan bayanlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle armağan olarak, ücretsiz kuaför hizmeti verildi. Daha sonra Peyas Mahallesi'ne geçen kadın kolları evleri ziyaretinde bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Mart 2009 Pazartesi 11:39:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?