8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

AKP'lilerden Körler Derneğine ziyaret

AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Abdurrahman Kurt, Kutbettin Arzu ve İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal ile eşi Kadriye Öcal, ''Özürlüler Haftası'' dolayısıyla Altı Nokta Körler Derneği Şubesi ve Bedensel Engelliler Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette, Altı Nokta Körler Derneği ve Bedensel Engelliler Derneği'nin faaliyetleri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Kadri Topdemir engellilerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm önerileri konusunda ziyaret heyetine bilgi verdi. Altınokta Körler Derneği Diyarbakır Şubesi Başkanı Mehmet Akif Karakaş ise Diyarbakır'da 9 bin görme engelli vatandaşın yaşadığını ve görme engellilerin yaşadığı sorunları dile getirdi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Fikret Öcal ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere ülke nüfusumuzun yüzde 12,23'lük bir kesimini özürlü vatandaşlarımız oluşturmaktadır. Bu oran yaklaşık olarak 8,5 milyon vatandaşımızı kapsamaktadır. Bununla birlikte partimiz, özürlü vatandaşlarımıza sayısal ve oransal olarak değil, hizmet merkezli sorumluluğunun bir gereği olarak kucak açmakta ve ilgi duymaktadır. Partimiz, insanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak görmekte ve bu felsefe istikametinde toplumsal meselelere el atmakta ve çözümler
üretmektedir. AK Parti olarak özürlü vatandaşlarımıza yönelik duyarlılığımız işte bu yüzden hat safhada bulunmaktadır. Zira partimiz programında; özürlü vatandaşlarımızın insan onuruna yakışacak şekilde yaşamalarını sosyal devletin olmazsa olmazı olarak kabul etmiş, hiçbir özürlümüze zihinsel ve bedensel özürleri nedeniyle ayrımcılık yapılmasına müsaade etmeyeceğini vurgulamıştı. İşte özürlülerimize yönelik bakış açımızı net bir şekilde ortaya koyan çerçevesinde, dur durak demeden yine milletimizle birlikte yol almaya devam etmektedir" dedi.

Özürlü vatandaşların sorunlarına ortak olma ve onlara hayatı daha yaşanılabilir kılma gayretlerini büyük bir inanç ve kararlılıkla sürdürdüklerini belirten Öcal, "Partimiz, özürlü vatandaşlarımızın sorunlarını yakından takip etmek ve bunlara karşı çözüm üretmek maksadıyla Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde özürlülerin de temsil edilmesini sağlamıştır. Bir yılı herkes gibi 365 gün olarak yaşayan ancak bu günler içerisinde çok sınırlı bir şekilde hatırlanan özürlü vatandaşlarımızı, yılın her günü hatırlamaya yönelik çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bu doğrultuda, özürlülerimizin sorunlarının yerinde çözüme kavuşturulabilmesi gayesini güden bir teşkilatlanma modeli uygulanmaya başlanmış ve Özürlüler Koordinasyon Merkezleri tüm Türkiye genelinde tesis edilmiştir. Özürlüler Koordinasyon Merkezlerimiz bulundukları yerlerde özürlü vatandaşlarımızın görmeyen gözü, işitmeyen kulağı, yürüyemeyen ayağı olmuştur. Yine özürlülerle ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla da temaslarımız sürmekte ve
özürlülerin sorunlarına çözüm üretmek için onlarla ortaklaşa programlar tertip etmekteyiz'' dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 18:04:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?