7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Aksu Diyarbakır'da

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI AKSU DİYARBAKIR'DA

Eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, "Bu saldırı taşeronlar vasıtasıyla uygulamaya koydukları karanlık ve lanetli bir planın parçasıdır. Bu hainler, bu insanlık düşmanları sadece toprağa değil, bizi biz yapan değerlere de mayınlar döşemeyi hedeflemektedirler" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Kutbettin Arzu ile birlikte memleketi Diyarbakır'a gelen Aksu, AK Parti Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Miryıldız'da yapılan toplantıda konuşan Abdülkadir Aksu, son günlerde artan terör olaylarına değildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit olan 11 askerle ilgili olarak Aksu, "Dün yüreklerimizi yakan, bütün bir ülkeyi yasa boğan bir hain saldırı sonucu vatan evlatları şehit oldular. Milletimizin canı sağolsun. Ana kuzularımızı hain bir saldırıda kaybettik. Acımız çok derindir. O kurşunlar, roketler sadece karakola değil istinasız, 72 milyonun, aziz milletimizin her ferdine tek tek sıkılmıştır. O saldırı milletimizin bir arada yaşama azmine ve kararlılığına yapılmıştır. O saldırı kardeşliğe yapılmıştır. O saldırı bizi bir arada yaşatan değerlerimizi hedef almıştır" dedi.

Saldırının Türkiye'nin son yıllarda eriştiği yerden rahatsızlık duyanların tezgahladığı, taşeronlar vasıtasıyla uygulamaya konulan karanlık ve lanetli bir planın parçası olduğunu söyleyen Aksu, "O alçak saldırı bu ülkeye barışın gelmesini sabote etmek isteyen ve kanla beslenen, insanlıktan, mertlikten nasibini almamış hainlerin yaptığı saldırıdır. Bölgenin şartlarının iyileşmesinden rahatsızlık duyanların saldırısıdır" diye konuştu.

Bu ülke insanının dünyada başka bir millete nasip olmayacak şekilde birbirine gönülden bağlı olduğunu kaydeden Aksu, şunları söyledi:

"Bu hainler, bu insanlık düşmanları sadece toprağa değil, bizi biz yapan değerlere de mayınlar döşemeyi hedeflemektedirler. Onların hazırladığı karanlıklara aziz milletimiz düşmeyecektir. Bu millet düşmanlarına, insanlık düşmanlarına, Allah'tan korkmazlara layık oldukları karşılıkları hukuk çerçevesinde verilecektir. Milletimizin birbirlerine olan saygınlığı ve düşkünlüğü bu taşeronların tuzaklarını bozacak derinliktedir. Bu alçak saldırıyı yapanlar, kurdukları tuzakların altında olmaya mahkumdurlar. Bu ülke insanı dünyada başka bir millete nasip olmayacak şekilde birbirine gönülden bağlıdırlar. Devlet ve millet olarak bu tuzaklara düşmeyeceğiz. Diyarbakır'ın büyümesi ve gelişmesinden mutluluk duymak yerine endişe duyan insanların karamsarlıklarına katılmamalıyız. Onun bunun taşeronluğuna soyunarak, alçakça yöntemlerle gidilen sokağın çıkmaz olduğunu bir türlü öğrenemeyenlerin tezgahlarına hiç kimse düşmemelidir."

İHA
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2010 Pazar 16:07:04
Güncelleme :20 Haziran 2010 Pazar 21:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?