7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Aktepe türbesine ziyaretçi akını

ÇINAR'DA AKTEPE TÜRBESİNİ BİNLERCE İNSAN ZİYARET ETTİ

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Aktepe köyünde, astronomi, edebiyat ve şiir alanlarında toplam 32 eser yazmış olan Şeyh Abdurrahman Işık'ın doğum günü sebebiyle binlerce kişi Aktepe Türbesini ziyaret etti.

Mayıs 1854 tarihinde Aktepe köyünde doğmuş, 1910 yılında vefat etmiş olan Şeyh Abdurrahman Işık'ı doğum günü sebebiyle birçok kentten binlerce kişi şifa bulmak adına her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaret ediyor. Aktepe Medresesi Fransız Dili ve Edebiyatı mezunu olan Şeyh Abdurrahman, Arapça, Farsça, Kürtçe ve Fransızca dillerinde eserler yazdı. Astronomi, Kitabi El Ebriz (akile), Keşfül Zelam (4 mezhebin farklılıkları), Divana Ruhi, Redülnaim, Min Harul usul, Grameri Arebi, Kronolojik tarihçe olarak

hazırlanmış olan Takvim il Amed'in yanı sıra Fransızca lugatları da mevcut olan toplamda 32 adet eser yazan Şeyh Abdurrahman'ın eserleri Osmanlı arşivinde yer alıyor. Aktepe Türbesi, gıda, giyim ve hediyelik eşya standlarıyla ziyaretçilerin adaklar adayıp kurbanlıklarını kesip pişirerek yediği bir mesire alanı olarak binlerce vatandaşın akınına uğradı.

ÇINAR'DA AKTEPE TÜRBESİNİ BİNLERCE İNSAN ZİYARET ETTİ
ÇINAR'DA AKTEPE TÜRBESİNİ BİNLERCE İNSAN ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2010 Perşembe 16:43:00
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 18:41:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?