7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Akyıl 3. kez TOBB yönetim kurulunda

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Fahrettin Akyıl, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 64. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde yeniden TOBB yönetim kurulu üyeliğine getirildi.

Geçtiğimiz Ocak ayında yapılan DTB seçimlerinde yeniden göreve gelen DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, TOBB yönetim kurulu üyeliğine de üçüncü kez seçildi. TOBB 64. Genel Kurulu'nda Rifat Hisarcıklıoğlu, bin 362 geçerli oyun tamamını alarak yeniden başkan seçilirken, başkanlık seçiminin ardından TOBB yönetim kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Seçimde TOBB yönetim kurulu üyeliklerine; DTB Başkanı Fahrettin Akyıl, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, Konya Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Üzülmez, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Koşmaz, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, İstanbul Deniz Ticaret Odası Başkanvekili Halim Mete, Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz, Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Yardımcı, Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri seçildi.

Üç dönemdir TOBB'da, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerini temsil eden DTB Başkanı Akyıl, TOBB yönetiminde bulunmanın gururunu ve onurunu yaşadığını belirterek, "Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizlere yeniden kendi listesinde yer verdi. Bu gururu tekrardan bizlere yaşattığı için çok mutluyum" dedi.

Akyıl, TOBB'da bölge ekonomisinin yaşadığı sorunları Genel Başkan Hisarcıklıoğlu'na ve hükümete yansıtacağının altını çizerek, "Bu bizim ülkemize, milletimize ve camiamıza olan sorumluluğumuzun gereğidir. Doğruları ifade eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gibi bir camiaya sahip olmak ülkemiz için bir şans olduğuna inanıyorum. Bu nedenle böylesi büyük bir camiada yer almak ve bölgemizi temsil etmek gurur vericidir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 13:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?