7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Alman enerji uzmanları güneş evinde

ALMAN ENERJİ UZMANLARI GÜNEŞ EVİ'NDE

Alman Luna Enerji Şirketi'nde enerji sistemi alanında uzman görevlileri Diyarbakır'da ağırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Güneş Evi'nin bir sosyal barış projesi olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Alman heyet, Güneş Evi'ne hayran kaldı. Genel Sekreter Abdullah Sevinç, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Murat Alökmen ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Berat Baylan'ın hazır bulunduğu toplantıda Güneş Evi Eğitim ve Uygulama Parkı Sorumlusu Gültekin Aydeniz tarafından Güneş Evi'nin çalışma sistemi hakkında heyete bilgi verildi. Alman yetkililer, Güneş Evi'nde kullanılan malzemelerin özellikleri hakkında bilgi aldı.

Enerji uzmanları Güneş Evi'nden çok etkilendiklerini belirterek özellikle çocukların çevre bilinciyle yetişmesini çok doğru bulduklarını belirttiler. Güneş Evi Sorumlusu Gültekin Aydeniz, bölgede güneş enerjisi kullanımına yönelik çalışmaların hangi boyutta olduğu konusunda Enerji Bakanlığı'nın enerji genelgesi çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Genelgenin çıkartılması halinde öncelikle bölgede olmak üzere tüm ülkede güneş enerjisi teknolojisi hızla gelişecek. Bölgede yatırım ve istihdam olanakları hızla gelişecek" dedi.

Yeryüzünde yaşayan tüm insanların zenginlik içerisinde yaşamayı hak ettiğini belirten Baydemir, "Yoksulluk insan dışı bir olaydır. Hepimizin yoksullukla mücadele etmesi gerek. En acı olan ise varlık içerisinde yokluk yaşanmasıdır. Dolayısıyla güneş enerjisinden istifade etmek insanlığın zenginliğinden istifade etmektir" ifadelerini kullandı.

"Bu zenginlik kaynağını işlemek ve ürüne dönüştürmek için sizin deneyiminizle ortaklaşmak istiyoruz" diyen Baydemir, "Burada bu konuda bir yatırım yapılması bizim de işimizi kolaylaştırır" şeklinde konuştu.

Kompleksin tamamına bakıldığında ayrıca bir boyutuyla sosyal barış projesi olduğuna dikkat çeken Baydemir, şunları söyledi:

"Varsıl nüfus, yoksul nüfus ve orta sınıf nüfus aynı bina içerisinde bir araya gelebiliyor. Böylelikle toplumsal yabancılaşmayı önlüyoruz. Zenginin yoksuldan korkmasının önüne geçiyoruz. Yoksulun da zengine düşmanlık duymasını önlüyoruz. Böylelikle iç barışı sağlamaya çalışıyoruz. Zaten tüm problem de bu değil mi?"

Ardından Mehmed Uzun Kütüphanesi'ni dolaşan Baydemir ve konukları, kitapları inceleyerek Kültür ve Turizm Daire Başkanı Muharrem Cebe'den bilgi aldı.

ALMAN ENERJİ UZMANLARI GÜNEŞ EVİ'NDE
ALMAN ENERJİ UZMANLARI GÜNEŞ EVİ'NDE
İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2010 Perşembe 15:25:00
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 01:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?