5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Altın karaborsaya düştü

Altının son iki yılın en büyük düşüşünü yaşadığı günlerde çeyrek ve yarım altınlar karaborsaya düşerken, Diyarbakırlı kuyumcular bu durumdan darphaneyi sorumlu tuttu.

Diyarbakır Kuyumcular ve Sarraflar Odası (DİKO) Başkanı Mustafa Akkul, altın fiyatlarının düşmesinden dolayı talepleri karşılayamadıklarını belirterek, durumdan darphaneyi sorumlu tuttu. Akkul, "Altın son iki yılın en düşük seviyesine indiğinden dolayı çok büyük bir taleple karşı karşıyayız. Özellikle bölgemizde düğün sezonu başladığından dolayı altına ayrıca bir talep var. Tabi biz bu yoğun talebi karşılayabiliyoruz. Ama çeyrek altın konusunda büyük bir sıkıntımız var. Müşterinin çeyrek ve yarım altına olan rağbetinden dolayı biz bunu karşılayamaz duruma geldik ve çeyrek altın karaborsaya düştü. Bu durumun en büyük sıkıntısı darphanedir. Darphane her zaman için bu tür durumlarda yetersiz kalmıştır. Darphane yetersiz kaldığı için biz de zor durumda kalıyoruz. Darphanenin bu tür durumlara karşı her zaman hazırlıklı olmaları, stoklarını yapmaları gerekir" dedi.

Çeyrek altının şu anda karaborsaya düştüğünü aktaran Akkul, kendileri için en büyük sıkıntının müşterilerin kendilerine inanmaması olduğunu kaydetti. Akkul, "Tabi bizim için en büyük sıkıntılardan biri de müşterilerin bize inanması. Çeyrek altın istediklerinde yok dediğimiz zaman bize inanmıyorlar. Burada biz mağdur oluyoruz. Müşterilerimizle sıkıntı yaşıyoruz. Müşteriye buradan seslenmek istiyorum. Kesinlikle bir saklama durumu söz konusu değildir. Bizim tek sıkıntımız darphane iledir. Darphane hazırlıksız yakalanıyor. Onların hazırlıksız yakalanmaları bize yansıyor. Yaklaşık beş gün bir hafta içerisinde vatandaşların taleplerini karşılayabilecek seviyeye geleceğimizi düşünüyorum. Öyle olmasını umut ediyorum çünkü hem müşteri hem de biz mağdur durumdayız. Altına çok büyük bir talep var şu anda. Şu anda Türkiye'nin birçok ilinde çeyrek ve yarım altın bulamıyoruz. Tonlarca altın birkaç gün içerisinde tükendi" diye konuştu. -  

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2013 Perşembe 15:16:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?