8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Amatör kulüpler sıkıntılı

DİYARBAKIR'DA AMATÖR KULÜPLER SIKINTILI

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu (TASK) Genel Başkanı Mehmet Baykan ve Diyarbakırspor eski Başkanı Abdurrahman Yakut kentteki amatör spor kulüplerine malzeme yardımı yaptı. Diyarbakırspor eski Başkanı Yakut, "Spora hizmet etmek için herhangi bir mevkide olmaya gerek yok" dedi.

 

AMATÖR KULÜPLER SIKINTILI

Hiçbir gelir kaynağı olmayan ve her yıl Valilik ile Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı malzeme yardımlarıyla maçlara çıkan Diyarbakır'daki amatör spor kulüpleri bu yıl yardımların yapılmaması nedeniyle zor günler geçiriyor. Kurum desteği ve kalıcı gelir kaynakları olmayan semt kulüpleri mücadele ettikleri liglere zor şartlarda katılırken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Remzi Dayan, eşofman ve top yardımı yapan TASK Genel Başkanı Mehmet Baykan ve Diyarbakırspor eski Başkanı Dr.

Abdurrahman Yakut'un yardımlarının amatör camiayı biraz olsun mutlu ettiğini söyledi.

 

MİLLETVEKİLİ ARSLAN'LA GÖRÜŞÜLECEK

Dayan, "AK Parti Milletvekili İhsan Arslan'dan randevu talep ettik. Bugün Ankara'da görüşeceğiz. Amatör sporun sorunlarını, tesis ve malzeme yetersizliğini rapor halinde sunacağız. Kendisinin vereceği destekle bu sorunu aşacağımızı düşünüyorum. Bu arada belediyelerimizden de amatör kulüplerin sorunlarına çözüm üretmelerini bekliyoruz. Bu kadar sıkıntı içerisinde Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Mehmet Baykan ve Diyarbakırspor eski Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, 10 kulübümüze eşofman

ve top yardımında bulundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

 

"SPORDA HİZMETİN SINIRI YOK"

Amatör spor kulüplerine gönülden gelen duygularla yardım yaptıklarını belirten Diyarbakırspor eski Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, gençliğe ve spora hizmet etmek için belirli bir makamda bulunmaya gerek olmadığının altını çizdi. Mehmet Baykan'la dost olduklarını belirten Yakut, "Mehmet Baykan'ı çok önceden tanıyorum. Dostluğumuz yıllar öncesine dayanır. Kendisini Diyarbakır'da ağırladığım zaman amatörün sorunlarını aktardım. Kendisi de malzeme yardımında bulunma sözü verdi. Ben de bunlara kendi katkımı

ekledim. Diyarbakır gençliğine hizmet etmek için kulüp başkanı, belediye başkanı ya da milletvekili olmaya gerek yok. Kimin gücü varsa gönüllü olarak yardımcı olmalıdır. Biz bunu kişiler için değil Diyarbakır gençleri için yaptık" diye konuştu.

 

10 KULÜBE EŞOFMAN VE TOP YARDIMI

TASK Genel Başkanı Mehmet Baykan'ın gönderdiği eşofmanlar ve Diyarbakırspor eski Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut'un verdiği futbol topları ihtiyaç sahibi kulüplere dağıtıldı. Ziya Gökalp Spor Salonu'nda düzenlenen törende Hançepekspor, Alipaşaspor, Barışspor, Yenişehir Harbişsspor, Amedspor, Aliparspor, Yeniköyspor, İskanevlerispor, Diyarbakır Futbol Kulübü ve Sanayi Sitesispor kulüplerine malzemeleri teslim edildi.

TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan, ASKF Başkanı Remzi Dayan, TÜFAD Diyarbakır Şube Başkanı Samet Karakaş, Diyarbakırspor eski yöneticileri Sedat Bayhan ve Selahattin Gönül'ün katıldığı törende kısa bir konuşma yapan Selahattin Gönül, amatör spor kulüplerinin zor şartlarda ayakta kalmaya çalıştığına dikkat çekerek, kurum ve kuruluşlarla kent yöneticilerinin duyarlı olması gerektiğini söyledi.

DİYARBAKIR'DA AMATÖR KULÜPLER SIKINTILI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2010 Cuma 15:43:04
Güncelleme :22 Ekim 2010 Cuma 17:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?