8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Amatörlerden profesyonel oyun

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın bir akademi gibi çalışarak kurs verdiği tiyatrocu adaylar, "Yaşamak mı yoksa ölmek mi?" oyununu sahneledi.

Şehir Tiyatroları'nın Tiyatro Atölyesi'nde 6 aydan bu yana aralarında öğretmen, öğrenci ve tiyatro gönüllülerinin de yer aldığı eğitim devresinin sonunda Melchior Lengyel'in romanından oyunlaştırılan "Yaşamak mı yoksa ölmek mi?" oyunu sahnelendi. Tiyatro Atölyesi'nde oyunculuk, tiyatro kuramı ve şan dersleri alan kursiyerler, hocaları Rükneddin Gün'ün yönettiği "Yaşamak mı yoksa ölmek mi?" oyununda sahne aldı. Oyun, 2. Dünya Savaşı sırasında Alman işgali altındaki Varşova'da bir grup tiyatro oyuncusunun sahnelerinin kapanmaması uğruna verdikleri trajikomik mücadeleyi anlatıyor.

Polonya direniş örgütündeki kişilerin isimlerinin yazılı olduğu belgeyi Nazi casususun elinden kurtarma görevi, bir rastlantıyla tiyatro sanatçılarına düşmüş. Onlar da bu görevi başarmak için oyunculuk yeteneklerini seferber ediyorlar. Araya kaçamak bir aşk ilişkisinin de sıkıştırıldığı oyunda, gülmece kurgusunun vazgeçilmezi olan şaşırtmacalar, yanlış anlamalar, tuzaklar birbirini izliyor.
Tiyatro oyunu, 8, 15 ve 16 Mayıs günlerinde Şehir Tiyatroları'nda sahnelendi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:10:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?