7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

'Ambulans yetişseydi bebeğim ölmezdi'

Diyarbakır'da doğum sancıları üzerine 112 Acil Servis'i arayarak yardım isteyen ancak ambulans zamanında gelmediği için evde doğum yapan kadın çocuğunu kaybetti.

Diyarbakır Merkez Şeyh Şamil Mahallesi'nde önceki gün doğum sancıları çeken Laima Bayram adlı kadın 112 Acil Servis'i arayarak ambulans istedi. Evde tek başına kaldığı sırada doğum sancıları tutan Laima Bayram, önce komşularından yardım istemek için kapılarını çaldı. Komşuları evde olmayan Bayram daha sonra 112 Acil Servis'i arayarak yardım talebinde bulundu. 112 Acil Servis ekibi adresi bulamayınca Laima Bayram adlı kadın evde sonradan gelen komşularının yardımı ile doğum yaptı. Doğan erkek çocuk ise hayatını kaybetti.

Evde komşuları ile birlikte çaresiz bir şekilde kalan anne Laima Bayram, çocuğunu kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor. Bayram, doğum sonrası dünyaya gelen erkek çocuğunun 3-4 defa ağladığını ancak daha sonra renginin kaçtığını belirterek şunları söyledi:

"Doğum sancılarım başlayınca komşularımı çağırmak istedim. Ancak alttaki komşumuz yoktu. Bir süre geçtikten sonra küçük çocuğumdan karşı binada oturan arkadaşımı çağırmasını istedim. Doğum sancılarım artınca ne yapacağımı bilmiyordum. Önce eşimi arayarak, sancılarımın başladığını söyledim. O da Nevşehir'de olduğu için gelemeyeceğini söyleyerek, bana 112 Acil Servis'i aramamı söyledi. Ben de Türkçe iyi bilmediğim için çocuklarıma 112'yi aramalarını söyledim. Çocuklarım aradı ve hemen geleceklerini
söyledi. Ancak zaman geçtikçe sancılarım da artıyordu. Ambulans gelmeyince komşular evde hazırlık yaptı. Bir süre sonra doğum yaptım ve bir erkek çocuğumun olduğunu söylediler.

Doğum sonrası hemen çocuğumu görmek istedim. Komşularım çocuğu bana gösterdikleri sırada 3-4 defa ağladı. Sonra çocuklarım eşimi arayarak, bir erkek kardeşlerinin olduğunu müjdeledi. Ancak doğumdan yaklaşık bir saat sonra çocuğun rengi kaçmaya başladı ve simsiyah oldu. Komşular çocuğu yıkayacakları sırada çocuğun öldüğünü söylediler. Çocuğum öldükten sonra ambulans gelip beni Doğum Hastanesi'ne götürdü. Ölen çocuğumu da kayınbiraderlerim götürüp mezarlığa defnettiler. Daha sonra olay savcılığa intikal edince, savcılık kararı ile çocuğumu tekrar mezarlıktan çıkarttılar. Savcılığın Adli Tıp'ta yaptığı incelemeden sonra çocuğumu tekrar defnettiler."

Ambulans geç geldiği için çocuğunu kaybettiğini iddia eden anne Laima Bayram, "Ambulans zamanında gelseydi çocuğum kurtulabilirdi. Ama geç geldiği için öldü. Çok kötü oldum. Eşime müjde verdim erkek çocuğumuz olduğu için ancak o da vefat etti" dedi.

Konu ile ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise konu hakkında herhangi bir açıklama yapmayacaklarını fakat olayın bu şekilde meydana geldiği netleşirse inceleme başlatabileceklerini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 12:01:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?